Robert Zeigler, directeur generaal van het International Rice Research Institute, wijst er op dat er traditioneel een correlatie bestaat tussen de prijzen van graan en rijst. De graanprijs is vanaf juli gaan stijgen en de rijstprijs volgt nu met enige vertraging.

Michael Creed, agribusiness econoom bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de rijstprijs als gevolg van de droogte in China nog fors kan gaan stijgen.

Wanneer de marktomstandigheden zouden tegenzitten, mag zelfs een verdubbeling van de rijstprijs niet worden uitgesloten. Dat zou aanleiding kunnen geven tot nieuwe voedselrellen in sommige landen.

Robert Zeigler, directeur generaal van het International Rice Research Institute, wijst er op dat er traditioneel een correlatie bestaat tussen de prijzen van graan en rijst. De graanprijs is vanaf juli gaan stijgen en de rijstprijs volgt nu met enige vertraging. Michael Creed, agribusiness econoom bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de rijstprijs als gevolg van de droogte in China nog fors kan gaan stijgen. Wanneer de marktomstandigheden zouden tegenzitten, mag zelfs een verdubbeling van de rijstprijs niet worden uitgesloten. Dat zou aanleiding kunnen geven tot nieuwe voedselrellen in sommige landen.