Abdolreza Abbassian, senior economist bij the FAO in Rome, noemt rijst zonder enige omweg het enige lichtpunt op de voedselmarkt. Het International Rice Research Institute merkte nogmaals op dat rijst het basisvoedsel voor de helft van de wereldbevolking is.

De gestegen voedselprijzen hebben al in een aantal Noord-Afrikaanse landen tot onlusten aanleiding gegeven, maar in Azië is van hoog oplopende spanningen nog geen sprake.

Dat zal volgens Abbassian ook niet gebeuren zolang de rijstprijs niet door het plafond vliegt. Toch zou een verdere stijging van de graanprijzen onvermijdelijk ook de druk op de rijstprijs verhogen.

Abdolreza Abbassian, senior economist bij the FAO in Rome, noemt rijst zonder enige omweg het enige lichtpunt op de voedselmarkt. Het International Rice Research Institute merkte nogmaals op dat rijst het basisvoedsel voor de helft van de wereldbevolking is. De gestegen voedselprijzen hebben al in een aantal Noord-Afrikaanse landen tot onlusten aanleiding gegeven, maar in Azië is van hoog oplopende spanningen nog geen sprake. Dat zal volgens Abbassian ook niet gebeuren zolang de rijstprijs niet door het plafond vliegt. Toch zou een verdere stijging van de graanprijzen onvermijdelijk ook de druk op de rijstprijs verhogen.