Dat blijkt uit het jaarrapport van het IRS, dat zich focust op de Top 400 Individual Tax Returns. Uit dat rapport kan worden afgeleid wie de grootste belastingbetalers waren in de Verenigde Staten in de periode 1992-2009, onder andere ook wat de meerwaardenbelasting betreft.

Blijkt dat de 400 grootste belastingbetalers goed waren voor maar liefst 16% van alle belastingen die in 2009 op meerwaarden werden betaald. Inmiddels zijn we enkele jaartjes verder en niets wijst er op dat in deze trend verandering is gekomen. Het zijn nog steeds de rijke Amerikanen die op de beurs beleggen.

Dat blijkt uit het jaarrapport van het IRS, dat zich focust op de Top 400 Individual Tax Returns. Uit dat rapport kan worden afgeleid wie de grootste belastingbetalers waren in de Verenigde Staten in de periode 1992-2009, onder andere ook wat de meerwaardenbelasting betreft. Blijkt dat de 400 grootste belastingbetalers goed waren voor maar liefst 16% van alle belastingen die in 2009 op meerwaarden werden betaald. Inmiddels zijn we enkele jaartjes verder en niets wijst er op dat in deze trend verandering is gekomen. Het zijn nog steeds de rijke Amerikanen die op de beurs beleggen.