Steeds meer van dat geld behoort toe aan superrijken in de Aziatische groeilanden. Landen als Indonesië en China zien het aantal welgestelden in recordtempo toenemen, maar de bankwereld in deze landen beschikt niet over de infrastructuur om ze te bedienen.

Zwitserland ligt voor heel wat Aziaten wat te ver van de deur, zodat ze in Singapore een meer geschikte bestemming voor hun geld vinden. Dat Singapore dreigt het nieuwe financiële paradijs van de wereld te worden: de markt voor private banking was in 2011 al 550 miljard dollar groot, tegenover slechts 50 miljard dollar in 2000.

Steeds meer van dat geld behoort toe aan superrijken in de Aziatische groeilanden. Landen als Indonesië en China zien het aantal welgestelden in recordtempo toenemen, maar de bankwereld in deze landen beschikt niet over de infrastructuur om ze te bedienen. Zwitserland ligt voor heel wat Aziaten wat te ver van de deur, zodat ze in Singapore een meer geschikte bestemming voor hun geld vinden. Dat Singapore dreigt het nieuwe financiële paradijs van de wereld te worden: de markt voor private banking was in 2011 al 550 miljard dollar groot, tegenover slechts 50 miljard dollar in 2000.