Wie braafjes bij zijn bank blijft zitten, loopt het gevaar vroeg of laat de pineut te zijn. Het probleem is echter dat de man in de straat weinig middelen heeft om te kunnen ontsnappen aan een bail in of het aanslaan van zijn spaargeld. Voor kleinere bedragen geldt namelijk dat er waarschijnlijk geen vluchtweg voorhanden is.

Het grote geld vindt anderzijds wel zijn weg naar het buitenland. Er zou volgens een voorzichtige schatting al 32.000 miljard dollar zijn geparkeerd op offshore banken, ver weg buiten het bereik van de overheden die met hongerige blik loeren naar het geld dat op spaarrekeningen opgeslagen staat.

Wie braafjes bij zijn bank blijft zitten, loopt het gevaar vroeg of laat de pineut te zijn. Het probleem is echter dat de man in de straat weinig middelen heeft om te kunnen ontsnappen aan een bail in of het aanslaan van zijn spaargeld. Voor kleinere bedragen geldt namelijk dat er waarschijnlijk geen vluchtweg voorhanden is. Het grote geld vindt anderzijds wel zijn weg naar het buitenland. Er zou volgens een voorzichtige schatting al 32.000 miljard dollar zijn geparkeerd op offshore banken, ver weg buiten het bereik van de overheden die met hongerige blik loeren naar het geld dat op spaarrekeningen opgeslagen staat.