In sommige segmenten van de markt is werkelijk sprake van verkooppaniek. Vooral in het bovenste segment van de markt pogen eigenaars nog snel hun bezit te verkopen, dit in afwachting van nog meer prijsdalingen. Op die manier krijgen we dus een zichzelf vervullende voorspelling.

De rijke Chinezen verkiezen cash boven luxewoningen, waarbij vooral de speculanten maken dat ze zo snel mogelijk weg zijn. Ze hadden vastgoed gekocht met het oog op het realiseren van een snelle winst, maar worden nu in tegendeel met dreigende verliezen geconfronteerd.

In sommige segmenten van de markt is werkelijk sprake van verkooppaniek. Vooral in het bovenste segment van de markt pogen eigenaars nog snel hun bezit te verkopen, dit in afwachting van nog meer prijsdalingen. Op die manier krijgen we dus een zichzelf vervullende voorspelling. De rijke Chinezen verkiezen cash boven luxewoningen, waarbij vooral de speculanten maken dat ze zo snel mogelijk weg zijn. Ze hadden vastgoed gekocht met het oog op het realiseren van een snelle winst, maar worden nu in tegendeel met dreigende verliezen geconfronteerd.