Op etentjes en feesten worden veel minder dure wijnen geserveerd, met als gevolg dat de prijzen voor Franse wijnen sterk zijn gedaald. China is vorig jaar Frankrijk voorbij gestoken als de grootste consument in de wereld van dure rode wijnen, zo blijkt uit een rapport verschenen in L'Echo.

Als gevolg van deze evolutie zijn de prijzen voor rode wijnen in China fors beginnen te dalen, er is momenteel sprake van een prijscorrectie met ongeveer 30%. Ook in andere segmenten van de luxemarkt wordt stilaan duidelijker dat de rijke Chinezen het iets bescheidener houden.

Op etentjes en feesten worden veel minder dure wijnen geserveerd, met als gevolg dat de prijzen voor Franse wijnen sterk zijn gedaald. China is vorig jaar Frankrijk voorbij gestoken als de grootste consument in de wereld van dure rode wijnen, zo blijkt uit een rapport verschenen in L'Echo. Als gevolg van deze evolutie zijn de prijzen voor rode wijnen in China fors beginnen te dalen, er is momenteel sprake van een prijscorrectie met ongeveer 30%. Ook in andere segmenten van de luxemarkt wordt stilaan duidelijker dat de rijke Chinezen het iets bescheidener houden.