Richard Pease (Henderson): "Europa heeft eigenlijk alleen wat tijd gekocht, maar ik ben van mening dat verder ingrijpen noodzakelijk wordt wanneer de besmetting zich in 2011 verder zet. De financiële markten zijn er namelijk allesbehalve van overtuigd dat de structurele problemen zijn opgelost."

Dat wordt onder andere aangetoond door de grote verschillen in de rendementen op de staatsobligaties uit de eurozone. Pease: "Die verschillen van 2,50% in Duitsland tot bijna 12% in Griekenland. De bezitters van Griekse en Ierse staatsobligaties hebben die ongeveer een kwart van hun waarde zien verliezen. Anderzijds moet de belegger al helemaal niet in inflatie geloven om een rendement van 2,50% op Duitse staatsobligaties te acccepteren. Het kan interessanter zijn om te kiezen voor aandelen met een stevig dividendrendement. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan optometrisch bedrijf Fielmann, dat een hoger dividendrendement oplevert met bovendien de kans op verdere dividendverhogingen. Algemeen kunnen Europese aandelen het, onder andere dankzij de hoge dividendrendementen, het in 2011 verrassend goed gaan doen."

Richard Pease (Henderson): "Europa heeft eigenlijk alleen wat tijd gekocht, maar ik ben van mening dat verder ingrijpen noodzakelijk wordt wanneer de besmetting zich in 2011 verder zet. De financiële markten zijn er namelijk allesbehalve van overtuigd dat de structurele problemen zijn opgelost." Dat wordt onder andere aangetoond door de grote verschillen in de rendementen op de staatsobligaties uit de eurozone. Pease: "Die verschillen van 2,50% in Duitsland tot bijna 12% in Griekenland. De bezitters van Griekse en Ierse staatsobligaties hebben die ongeveer een kwart van hun waarde zien verliezen. Anderzijds moet de belegger al helemaal niet in inflatie geloven om een rendement van 2,50% op Duitse staatsobligaties te acccepteren. Het kan interessanter zijn om te kiezen voor aandelen met een stevig dividendrendement. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan optometrisch bedrijf Fielmann, dat een hoger dividendrendement oplevert met bovendien de kans op verdere dividendverhogingen. Algemeen kunnen Europese aandelen het, onder andere dankzij de hoge dividendrendementen, het in 2011 verrassend goed gaan doen."