Een burgeroorlog in Oekraïne is natuurlijk iets wat de Europese economie op dit moment kan missen als kiespijn. President Yanukovych heeft inmiddels het bijltje er bij neer gegooid, maar nog steeds staat een revolver gericht op het hart van zijn land. De problemen stapelen zich inmiddels op voor Oekraïne.

De voormalige president Leonid Kravchuk vreest een verdere escalatie van de situatie. De koers van de hyrvnia is weliswaar fors gedaald, maar nog niet helemaal ingestort. Anderzijds is er wel sprake van een kapitaalvlucht op grote schaal uit het land en dat is een situatie die niet lang houdbaar is.

Een burgeroorlog in Oekraïne is natuurlijk iets wat de Europese economie op dit moment kan missen als kiespijn. President Yanukovych heeft inmiddels het bijltje er bij neer gegooid, maar nog steeds staat een revolver gericht op het hart van zijn land. De problemen stapelen zich inmiddels op voor Oekraïne. De voormalige president Leonid Kravchuk vreest een verdere escalatie van de situatie. De koers van de hyrvnia is weliswaar fors gedaald, maar nog niet helemaal ingestort. Anderzijds is er wel sprake van een kapitaalvlucht op grote schaal uit het land en dat is een situatie die niet lang houdbaar is.