De centrale bank zal de renminbi de komende jaren verder laten stijgen in combinatie met een (gecontroleerde) toename van het aantal buitenlandse investeerders en een sterke toename van het aantal renminbi obligaties.

Langetermijninvesteerders - met name uit de industriële landen - kunnen hiervan gebruik maken en profiteren van de voortgaande waardestijging van de nieuwe wereldmunt en zo de financiële repressie in de thuismarkten ontvluchten.

Zal de geschiedenis zich herhalen?, zo vraagt AllianzGI zich af. Het China van nu heeft alle kenmerken die de VS had ten tijd van Bretton Woods, toen de dollar de nieuwe wereldmunt werd. Daarbij had China met 3,3 biljoen dollar eind 2012 ook nog eens de grootste valutareserves ter wereld.

Hiervan werd 3 biljoen dollar in de laatste tien jaar opgebouwd. De groei vlakt momenteel iets af omdat de export daalt, maar desondanks stijgt het bedrag nog altijd met 10.000 dollar per seconde.

De centrale bank zal de renminbi de komende jaren verder laten stijgen in combinatie met een (gecontroleerde) toename van het aantal buitenlandse investeerders en een sterke toename van het aantal renminbi obligaties. Langetermijninvesteerders - met name uit de industriële landen - kunnen hiervan gebruik maken en profiteren van de voortgaande waardestijging van de nieuwe wereldmunt en zo de financiële repressie in de thuismarkten ontvluchten. Zal de geschiedenis zich herhalen?, zo vraagt AllianzGI zich af. Het China van nu heeft alle kenmerken die de VS had ten tijd van Bretton Woods, toen de dollar de nieuwe wereldmunt werd. Daarbij had China met 3,3 biljoen dollar eind 2012 ook nog eens de grootste valutareserves ter wereld. Hiervan werd 3 biljoen dollar in de laatste tien jaar opgebouwd. De groei vlakt momenteel iets af omdat de export daalt, maar desondanks stijgt het bedrag nog altijd met 10.000 dollar per seconde.