Hierbij dient opgemerkt dat die winsten onder relatief dunne verhandelde volumes gerealiseerd werden. Zowel metalen als landbouwgrondstoffen ondergingen een correctie.

Sean McGillivray, vice president bij Great Pacific Wealth Management, was van mening dat de correctie niet onverwacht kwam. Sommige grondstoffen - koper bijvoorbeeld - waren duidelijk overkocht geraakt.

In 2010 was de Reuters-Jefferies CRB index, die 19 grondstoffen omvat, met 15% gestegen, waarvan al 10% alleen in december. Sean McGillivray blijft voor de lange termijn positief voor de grondstoffen.

Hierbij dient opgemerkt dat die winsten onder relatief dunne verhandelde volumes gerealiseerd werden. Zowel metalen als landbouwgrondstoffen ondergingen een correctie. Sean McGillivray, vice president bij Great Pacific Wealth Management, was van mening dat de correctie niet onverwacht kwam. Sommige grondstoffen - koper bijvoorbeeld - waren duidelijk overkocht geraakt. In 2010 was de Reuters-Jefferies CRB index, die 19 grondstoffen omvat, met 15% gestegen, waarvan al 10% alleen in december. Sean McGillivray blijft voor de lange termijn positief voor de grondstoffen.