Op Wall Street komen een aantal zwaargewichten met cijfers. Onder andere Deckers Outdoor, Exxon Mobil, Starbucks, Imperial Oil, Barrick Gold, Colgate-Palmolive, Amazon.com, KLA-Tencor, Ball Corporation, United Technologies, Occidental Petroleum, 3M, Dow Chemical en Amgen komen met cijfers.

Basismetalen maken per saldo pas op de plaats

De prijsverschillen bij de basismetalen bleven volgens Royal Bank of Scotland vorige week vrij klein. Een ton koper werd op weekbasis 2,2 procent duurder en zette daarmee de beste prestatie neer.

Volgens voorlopige cijfers voerde China vorige maand 346.000 ton onbewerkt koper in. Dit is 18 procent minder dan in mei maar wel nog bijna een kwart meer dan een jaar eerder. De invoer van aluminium steeg met 39 procent.

De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa moest in het tweede kwartaal een nettoverlies van 2 miljoen dollar opbiechten tegenover een winst van 32 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

In de afdelingen verpakking, luchtvaart en commercieel transport was er op kwartaalbasis wel een bescheiden omzetgroei. Eerder dit jaar liet het bedrijf weten dat 531.000 ton aan smeltcapaciteit zal worden geschrapt.

Alcoa verwacht dat de globale vraag naar aluminium ook dit jaar met 7 procent zal toenemen tegenover 2011.

Aluminium sloot de week 0,7 procent hoger af. Lood en zink werden respectievelijk 1,1 en 1,6 procent duurder. Nikkel ging de week ongewijzigd uit. De Shanghai Baosteel Group zal de productie van roestvast staal deze maand met 18 procent verminderen.

Het International Tin Research Institute (ITRI) waarschuwde dat de aanvoer van tin uit de Democratische Republiek Congo (DRC) in het gedrang kan komen door het oplaaien van de burgeroorlog in het oosten van land.

Rebellengroepen dreigden ermee om alle uitvoer van grondstoffen uit Goma, de hoofdstad van de oostelijke regio en doorvoerhaven voor onder meer tin, te zullen blokkeren.

DRC stond tot voor enkele jaren nog in voor 4 procent van de globale tinproductie. Dit is vorig jaar gedaald naar minder dan 2 procent. Tin werd op weekbasis 1,5 procent duurder.

Op Wall Street komen een aantal zwaargewichten met cijfers. Onder andere Deckers Outdoor, Exxon Mobil, Starbucks, Imperial Oil, Barrick Gold, Colgate-Palmolive, Amazon.com, KLA-Tencor, Ball Corporation, United Technologies, Occidental Petroleum, 3M, Dow Chemical en Amgen komen met cijfers. Basismetalen maken per saldo pas op de plaats De prijsverschillen bij de basismetalen bleven volgens Royal Bank of Scotland vorige week vrij klein. Een ton koper werd op weekbasis 2,2 procent duurder en zette daarmee de beste prestatie neer. Volgens voorlopige cijfers voerde China vorige maand 346.000 ton onbewerkt koper in. Dit is 18 procent minder dan in mei maar wel nog bijna een kwart meer dan een jaar eerder. De invoer van aluminium steeg met 39 procent. De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa moest in het tweede kwartaal een nettoverlies van 2 miljoen dollar opbiechten tegenover een winst van 32 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. In de afdelingen verpakking, luchtvaart en commercieel transport was er op kwartaalbasis wel een bescheiden omzetgroei. Eerder dit jaar liet het bedrijf weten dat 531.000 ton aan smeltcapaciteit zal worden geschrapt. Alcoa verwacht dat de globale vraag naar aluminium ook dit jaar met 7 procent zal toenemen tegenover 2011. Aluminium sloot de week 0,7 procent hoger af. Lood en zink werden respectievelijk 1,1 en 1,6 procent duurder. Nikkel ging de week ongewijzigd uit. De Shanghai Baosteel Group zal de productie van roestvast staal deze maand met 18 procent verminderen. Het International Tin Research Institute (ITRI) waarschuwde dat de aanvoer van tin uit de Democratische Republiek Congo (DRC) in het gedrang kan komen door het oplaaien van de burgeroorlog in het oosten van land. Rebellengroepen dreigden ermee om alle uitvoer van grondstoffen uit Goma, de hoofdstad van de oostelijke regio en doorvoerhaven voor onder meer tin, te zullen blokkeren. DRC stond tot voor enkele jaren nog in voor 4 procent van de globale tinproductie. Dit is vorig jaar gedaald naar minder dan 2 procent. Tin werd op weekbasis 1,5 procent duurder.