Voorts meldde Ahold dat de verkoop van het 60% belang in de Zweedse supermarktketen ICA waarschijnlijk eerder dan verwacht zal worden afgerond.

Het aantal bedrijven dat resultaten publiceert zal de komende week behoorlijk afnemen nu het resultatenseizoen zo ongeveer ten einde is.

Dat betekent dat de belangstelling verschuift naar het macrofront. Op dat vlak zijn er de komende week veel cijfers te verwachten uit zowel Europa als de Verenigde Staten.

De Europese Unie (en een aantal afzonderlijke landen) en Japan publiceren gegevens over de industriële productie in januari.

Ook volgen cijfers over de inflatie in de eurozone en Duitsland in februari. In de Verenigde Staten zal de belangstelling uitgaan naar de detailhandelsverkopen, de producentenprijzen - beide over februari - en de Empire State Manufacturing Index.

Deze biedt de eerste informatie over de economische stand van zaken in maart in de omgeving van New York.

Voorts meldde Ahold dat de verkoop van het 60% belang in de Zweedse supermarktketen ICA waarschijnlijk eerder dan verwacht zal worden afgerond. Het aantal bedrijven dat resultaten publiceert zal de komende week behoorlijk afnemen nu het resultatenseizoen zo ongeveer ten einde is. Dat betekent dat de belangstelling verschuift naar het macrofront. Op dat vlak zijn er de komende week veel cijfers te verwachten uit zowel Europa als de Verenigde Staten. De Europese Unie (en een aantal afzonderlijke landen) en Japan publiceren gegevens over de industriële productie in januari. Ook volgen cijfers over de inflatie in de eurozone en Duitsland in februari. In de Verenigde Staten zal de belangstelling uitgaan naar de detailhandelsverkopen, de producentenprijzen - beide over februari - en de Empire State Manufacturing Index. Deze biedt de eerste informatie over de economische stand van zaken in maart in de omgeving van New York.