Deze resultaten waren volgens ABN Amro iets beter dan gemiddeld door analisten was verwacht en het bedrijf voorziet voor dit jaar voorts een toename van de vraag naar aluminium met 7%.

Omdat de aluminiumprijzen nog onder druk staan, ligt de omzetverwachting iets lager. Niettemin werden de verwachtingen voor de rest van het resultatenseizoen er positief door beïnvloed en ook dat droeg bij aan de positieve stemming op de beurzen.

De komende week komt het resultatenseizoen echt op stoom. In de Verenigde Staten zullen Coca Cola, Johnson & Johnson, Bank of America, Microsoft en General Electric hun resultaten over het tweede kwartaal presenteren.

Vooral het laatste bedrijf wordt wel gezien als een afspiegeling van de Amerikaanse economie en geeft dus ook enig inzicht hoe het daarmee staat.

Ook op macro-economisch gebied wordt het een drukke week. Belangrijke cijfers daarbij zullen zijn de detailhandelsverkopen in Nederland en vooral ook de Verenigde Staten in respectievelijk mei en juni en de economische groei in China over het tweede kwartaal. Laatstgenoemd cijfer werd vanmorgen bekendgemaakt en was conform de verwachtingen.

Deze resultaten waren volgens ABN Amro iets beter dan gemiddeld door analisten was verwacht en het bedrijf voorziet voor dit jaar voorts een toename van de vraag naar aluminium met 7%. Omdat de aluminiumprijzen nog onder druk staan, ligt de omzetverwachting iets lager. Niettemin werden de verwachtingen voor de rest van het resultatenseizoen er positief door beïnvloed en ook dat droeg bij aan de positieve stemming op de beurzen. De komende week komt het resultatenseizoen echt op stoom. In de Verenigde Staten zullen Coca Cola, Johnson & Johnson, Bank of America, Microsoft en General Electric hun resultaten over het tweede kwartaal presenteren. Vooral het laatste bedrijf wordt wel gezien als een afspiegeling van de Amerikaanse economie en geeft dus ook enig inzicht hoe het daarmee staat. Ook op macro-economisch gebied wordt het een drukke week. Belangrijke cijfers daarbij zullen zijn de detailhandelsverkopen in Nederland en vooral ook de Verenigde Staten in respectievelijk mei en juni en de economische groei in China over het tweede kwartaal. Laatstgenoemd cijfer werd vanmorgen bekendgemaakt en was conform de verwachtingen.