Over het op 31 augustus afgesloten kwartaal wordt een verlies per aandeel van 0,42 dollarcent verwacht, tegenover eveneens een verlies (0,22 dollarcent) voordien.

Voor het boekjaar 2011-2012 (afgesloten op 31 augustus) wordt een winst per aandeel van 3,72 dollar verwacht, tegenover een winst van 2,96 dollar over 2010-2011. Het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar zou eveneens winstgevend zijn.

Buiten Monsanto komen vandaag ook Family Dollar Stores en Marriott International met cijfers. Het resultatenseizoen kan de richting op Wall Street helpen bepalen.

Britse economie is nog altijd niet hersteld

De Britse economie is nog altijd niet hersteld van de klap sinds het begin van de crisis in 2008. Het bbp was op het dieptepunt 6% lager dan voor de crisis en is nog altijd niet terug op het niveau van voor de crisis.

Vreemd genoeg is de werkgelegenheid wel hoger dan voor het begin. Dit is tegenovergesteld aan drie eerdere naoorlogse recessies in GB. De verklaring hiervoor kan gevolgen hebben voor het te voeren monetaire beleid.

De twee uit de pas lopende cijfers (bbp en werkgelegenheid) zijn met elkaar te verenigen door een uitzonderlijk lage productiviteit. Maar wat is de verklaring daarvan?

Goldman Sachs ziet drie mogelijke antwoorden: lage vraag naar producten, meer arbeidsinzet om te compenseren voor lagere inkomens, een permanente aanslag op de productiviteit.

Er is geen enkelvoudige verklaring, constateert Goldman Sachs, uitkomend op een combinatie van de eerste twee mogelijkheden en eventuele fouten in de berekening van het bbp. Conclusie: "If we are right, this implies that monetary policy in the UK can afford to remain very accommodative."

Over het op 31 augustus afgesloten kwartaal wordt een verlies per aandeel van 0,42 dollarcent verwacht, tegenover eveneens een verlies (0,22 dollarcent) voordien. Voor het boekjaar 2011-2012 (afgesloten op 31 augustus) wordt een winst per aandeel van 3,72 dollar verwacht, tegenover een winst van 2,96 dollar over 2010-2011. Het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar zou eveneens winstgevend zijn. Buiten Monsanto komen vandaag ook Family Dollar Stores en Marriott International met cijfers. Het resultatenseizoen kan de richting op Wall Street helpen bepalen. Britse economie is nog altijd niet hersteld De Britse economie is nog altijd niet hersteld van de klap sinds het begin van de crisis in 2008. Het bbp was op het dieptepunt 6% lager dan voor de crisis en is nog altijd niet terug op het niveau van voor de crisis. Vreemd genoeg is de werkgelegenheid wel hoger dan voor het begin. Dit is tegenovergesteld aan drie eerdere naoorlogse recessies in GB. De verklaring hiervoor kan gevolgen hebben voor het te voeren monetaire beleid. De twee uit de pas lopende cijfers (bbp en werkgelegenheid) zijn met elkaar te verenigen door een uitzonderlijk lage productiviteit. Maar wat is de verklaring daarvan? Goldman Sachs ziet drie mogelijke antwoorden: lage vraag naar producten, meer arbeidsinzet om te compenseren voor lagere inkomens, een permanente aanslag op de productiviteit. Er is geen enkelvoudige verklaring, constateert Goldman Sachs, uitkomend op een combinatie van de eerste twee mogelijkheden en eventuele fouten in de berekening van het bbp. Conclusie: "If we are right, this implies that monetary policy in the UK can afford to remain very accommodative."