De bezettingsgraad bleef stabiel op 97,2%. De groei van like for like-huurinkomsten kwam uit op 1,3%, terwijl de kernportefeuille een groei liet zien van 3,2%.

De herwaardering van het kernvastgoed kwam uit op EUR 13,5 miljoen negatief, ongeveer in lijn met onze verwachtingen.

Nederland en Spanje hebben een negatieve impact gehad op de herwaardering. De LTV-ratio kwam uit op 27,9% in de eerste helft van dit jaar.

Voor de eerste keer dit jaar heeft het management een kwantitatieve outlook gegeven voor 2013. Wereldhave verwacht een direct resultaat te behalen van EUR 3,20 tot EUR 3,30 per aandeel, en verwacht EUR 3,30 per aandeel aan dividend uit te keren.

Het directe resultaat komt daardoor in de tweede helft van dit jaar lager uit dan in de eerste helft.

Het vastgoedbedrijf is op dit moment bezig om een portefeuille te creëren met meer kwaliteit. Daardoor heeft Wereldhave al wat desinvesteringen gedaan, in onze ogen een goede stap.

De volgende stap is om meer kwalitatief hoogwaardig vastgoed te bemachtigen tegen een mooie prijs. Dit is een uitdaging, want de hele sector kijkt naar dit soort vastgoed. Dit kan er voor zorgen dat Wereldhave meer betaalt dan nodig is.

De bezettingsgraad bleef stabiel op 97,2%. De groei van like for like-huurinkomsten kwam uit op 1,3%, terwijl de kernportefeuille een groei liet zien van 3,2%. De herwaardering van het kernvastgoed kwam uit op EUR 13,5 miljoen negatief, ongeveer in lijn met onze verwachtingen. Nederland en Spanje hebben een negatieve impact gehad op de herwaardering. De LTV-ratio kwam uit op 27,9% in de eerste helft van dit jaar. Voor de eerste keer dit jaar heeft het management een kwantitatieve outlook gegeven voor 2013. Wereldhave verwacht een direct resultaat te behalen van EUR 3,20 tot EUR 3,30 per aandeel, en verwacht EUR 3,30 per aandeel aan dividend uit te keren. Het directe resultaat komt daardoor in de tweede helft van dit jaar lager uit dan in de eerste helft. Het vastgoedbedrijf is op dit moment bezig om een portefeuille te creëren met meer kwaliteit. Daardoor heeft Wereldhave al wat desinvesteringen gedaan, in onze ogen een goede stap. De volgende stap is om meer kwalitatief hoogwaardig vastgoed te bemachtigen tegen een mooie prijs. Dit is een uitdaging, want de hele sector kijkt naar dit soort vastgoed. Dit kan er voor zorgen dat Wereldhave meer betaalt dan nodig is.