Buiten Nederland zijn ook nog de cijfers van Novozymes en die van Zurich Insurance Group het vermelden waard. Op Wall Street kijken we uit naar de resultaten van Wal-Mart Stores, maar ook naar die van GAP. Er zijn ook heel wat Chinese bedrijven die komen rapporteren.

Rating Spanje en Italië verlaagd

Het kleine ratingbureau DBRS heeft de rating van Spanje en Italië verlaagd. De Spaanse rating kwam twee stappen lager uit op A (low) terwijl de Italiaanse één stap verlaagd werd naar A. De Ierse rating werd bevestigd (A low).

Hoewel vooral gekeken wordt naar de rating vane 'grote drie', S&P, Moody's en Fitch, zijn de ratings van DBRS volgens Theodoor Gilissen Bankiers wel degelijk van belang.

De ECB neemt deze rating namelijk mee bij de waardering van het onderpand. Een verlaging naar de BBB categorie door DBRS zou zorgen voor een verlaging van 5% van de waarde die wordt toegekend aan Spaanse obligaties als onderpand.

Buiten Nederland zijn ook nog de cijfers van Novozymes en die van Zurich Insurance Group het vermelden waard. Op Wall Street kijken we uit naar de resultaten van Wal-Mart Stores, maar ook naar die van GAP. Er zijn ook heel wat Chinese bedrijven die komen rapporteren. Rating Spanje en Italië verlaagd Het kleine ratingbureau DBRS heeft de rating van Spanje en Italië verlaagd. De Spaanse rating kwam twee stappen lager uit op A (low) terwijl de Italiaanse één stap verlaagd werd naar A. De Ierse rating werd bevestigd (A low). Hoewel vooral gekeken wordt naar de rating vane 'grote drie', S&P, Moody's en Fitch, zijn de ratings van DBRS volgens Theodoor Gilissen Bankiers wel degelijk van belang. De ECB neemt deze rating namelijk mee bij de waardering van het onderpand. Een verlaging naar de BBB categorie door DBRS zou zorgen voor een verlaging van 5% van de waarde die wordt toegekend aan Spaanse obligaties als onderpand.