Normaal gesproken stuurt Volkswagen bij de jaarcijfers een summier persbericht en worden in de tweede week van maart alle financiële details bekend gemaakt.

Daarom kan ABN Amro de resultaten nu nog niet schonen voor eenmalige items. Het bedrijf verwacht in 2013 dat de omzet en de volumes zullen stijgen, maar dat de operationele winst vlak zal zijn.

Naar de verwachting van ABN Amro zal Volkswagen profiteren van enkelcijferige groei in China en van een groeiend marktaandeel in Amerika.

De analisten van de bank zijn onder de indruk van het marktaandeel in de VS, waar de omzet met 30% groeide, terwijl de markt met 13,4% groeide.

Hoewel veel van de omzetgroei in 2012 kwam van de nieuwe Passat en de nieuwe Kever, groeiden ook Porsche en Audi meer dan de markt.

Daardoor steeg het marktaandeel van Volkswagen van 3,7% naar 4,2%. De beleggingscasus voor Volkswagen is gebaseerd op de substantiële wereldwijde aanwezigheid, het marktleiderschap in China en het groeiend marktaandeel in de VS. Het koopadvies blijft gehandhaafd.

Normaal gesproken stuurt Volkswagen bij de jaarcijfers een summier persbericht en worden in de tweede week van maart alle financiële details bekend gemaakt. Daarom kan ABN Amro de resultaten nu nog niet schonen voor eenmalige items. Het bedrijf verwacht in 2013 dat de omzet en de volumes zullen stijgen, maar dat de operationele winst vlak zal zijn. Naar de verwachting van ABN Amro zal Volkswagen profiteren van enkelcijferige groei in China en van een groeiend marktaandeel in Amerika. De analisten van de bank zijn onder de indruk van het marktaandeel in de VS, waar de omzet met 30% groeide, terwijl de markt met 13,4% groeide. Hoewel veel van de omzetgroei in 2012 kwam van de nieuwe Passat en de nieuwe Kever, groeiden ook Porsche en Audi meer dan de markt. Daardoor steeg het marktaandeel van Volkswagen van 3,7% naar 4,2%. De beleggingscasus voor Volkswagen is gebaseerd op de substantiële wereldwijde aanwezigheid, het marktleiderschap in China en het groeiend marktaandeel in de VS. Het koopadvies blijft gehandhaafd.