Unilever en Sligro hebben boven verwachting gepresteerd en daar ging in het algemeen een positief effect vanuit op de beurs. Deze week zal de cijferstroom verder aanzwellen.

Het cijferseizoen is in volle gang en de komende week zullen weer veel bedrijven hun resultaten publiceren. De meest aansprekende zijn de Amerikaanse bedrijven Pfizer, Ford, Boeing en Manpower en het Italiaans-Franse STMicroelectronics. In Nederland komen Philips en Shell met hun resultaten.

Op macro-economisch gebied zal de nieuwsstroom volgens ABN Amro worden gedomineerd door nieuws uit de VS, met de orders voor duurzame goederen, het consumentenvertrouwen en aan het einde van de week de werkgelegenheid in januari. Het Europese nieuws komt vooral uit Duitsland, met de detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen.

Unilever en Sligro hebben boven verwachting gepresteerd en daar ging in het algemeen een positief effect vanuit op de beurs. Deze week zal de cijferstroom verder aanzwellen. Het cijferseizoen is in volle gang en de komende week zullen weer veel bedrijven hun resultaten publiceren. De meest aansprekende zijn de Amerikaanse bedrijven Pfizer, Ford, Boeing en Manpower en het Italiaans-Franse STMicroelectronics. In Nederland komen Philips en Shell met hun resultaten. Op macro-economisch gebied zal de nieuwsstroom volgens ABN Amro worden gedomineerd door nieuws uit de VS, met de orders voor duurzame goederen, het consumentenvertrouwen en aan het einde van de week de werkgelegenheid in januari. Het Europese nieuws komt vooral uit Duitsland, met de detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen.