Procter & Gamble maakte over het derde kwartaal een daling van de nettowinst met 1% bekend en dit ondanks een stijging van de omzet met 7%. De winst per aandeel bedroeg nog 83 in plaats van 84 dollarcent.

De winst exclusief eenmalige factoren bedroeg 89 dollarcent, of een stijging met 10% op jaarbasis. Hoewel de resultaten naar eigen zeggen beter dan verwacht waren, moet de koers van het aandeel in het eerste uur van de handel zowat anderhalf procent prijsgeven.

Motorola pakt echter met een fors hogere koers uit, nadat dit bedrijf beter dan verwachte resultaten bekendmaakte. Per aandeel werd 3 dollarcent verdiend, waar het bedrijf zelfs een verlies van 1 tot 3 dollarcent had vooropgesteld.

In de mediasector maakte Time Warner een stijging van de nettowinst met 30% bekend, op een omzet die met 19% is gestegen. Per aandeel werd 60 dollarcent verdiend en daarmee bleef het bedrijf ruimschoots onder de 74 dollarcent waar de analisten op gerekend hadden. De omzet was anderzijds wel hoger dan verwacht.

Nog in de mediasector steeg de winst van Viacom met 38%, dit als gevolg van hogere advertentie-inkomsten. De koers noteert in reactie op de cijfers zowat anderhalf procent hoger.

Bristol-Myers Squibb maakte over het eerste kwartaal een fors hogere winst bekend en klopte daarmee de verwachtingen van de analisten. Anderzijds werd de prognose voor het volledige boekjaar verlaagd als gevolg van de kosten verbonden aan de hervorming van de gezondheidssector.

Tenslotte maakte ExxonMobil een stijging van de kwartaalwinst met 38%. De grootste oliemaatschappij in de wereld profiteerde uitgebreid van de gestegen olieprijs. De cijfers van Exxon waren echter zwakker dan verwacht.

Procter & Gamble maakte over het derde kwartaal een daling van de nettowinst met 1% bekend en dit ondanks een stijging van de omzet met 7%. De winst per aandeel bedroeg nog 83 in plaats van 84 dollarcent. De winst exclusief eenmalige factoren bedroeg 89 dollarcent, of een stijging met 10% op jaarbasis. Hoewel de resultaten naar eigen zeggen beter dan verwacht waren, moet de koers van het aandeel in het eerste uur van de handel zowat anderhalf procent prijsgeven. Motorola pakt echter met een fors hogere koers uit, nadat dit bedrijf beter dan verwachte resultaten bekendmaakte. Per aandeel werd 3 dollarcent verdiend, waar het bedrijf zelfs een verlies van 1 tot 3 dollarcent had vooropgesteld. In de mediasector maakte Time Warner een stijging van de nettowinst met 30% bekend, op een omzet die met 19% is gestegen. Per aandeel werd 60 dollarcent verdiend en daarmee bleef het bedrijf ruimschoots onder de 74 dollarcent waar de analisten op gerekend hadden. De omzet was anderzijds wel hoger dan verwacht. Nog in de mediasector steeg de winst van Viacom met 38%, dit als gevolg van hogere advertentie-inkomsten. De koers noteert in reactie op de cijfers zowat anderhalf procent hoger. Bristol-Myers Squibb maakte over het eerste kwartaal een fors hogere winst bekend en klopte daarmee de verwachtingen van de analisten. Anderzijds werd de prognose voor het volledige boekjaar verlaagd als gevolg van de kosten verbonden aan de hervorming van de gezondheidssector. Tenslotte maakte ExxonMobil een stijging van de kwartaalwinst met 38%. De grootste oliemaatschappij in de wereld profiteerde uitgebreid van de gestegen olieprijs. De cijfers van Exxon waren echter zwakker dan verwacht.