• Financieel resultaat conform de verwachtingen

• Verdere verspreiding van belangrijke nieuwe producten Cimzia®, Vimpat® en Neupro®

• Start Fase I-studie voor -antistoffragment CDP7657

• Bevestiging financiële vooruitzichten voor 2010

In de eerste drie maanden van 2010 vonden meer dan 116 000 patiënten baat bij de behandeling met de nieuwe geneesmiddelen van UCB", verklaarde Roch Doliveux, CEO van UCB.

" Onze nieuwe producten Cimzia®, Vimpat® en Neupro® blijven vooruitgang boeken en leggen de basis voor UCB's toekomstige groei. Na de eerste drie maanden kunnen we ook bevestigen dat we op schema zitten om onze vooruitzichten waar te maken."

De nieuwe producten Cimzia®, Vimpat® en Neupro® vertoonden een solide groei met tal van nieuwe lanceringen die volgens plan lopen in verschillende Europese landen. Bovendien blijft het anti-epilepticum Keppra® (levetriacetam) van UCB in de meeste Europese landen een sterke groei optekenen, vanwege het toenemende gebruik in monotherapie.

De groeiaandrijvers vingen grotendeels de verwachte omzetdaling tijdens het eerste kwartaal van 2010 op in vergelijking met dezelfde periode in 2009, een daling die te wijten is aan het effect van het patenverlies van Keppra® in de V.S. en de impact van de desinvesteringen aan GlaxoSmithKline (GSK) en Shire eind maart 2009.

De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) en de nettowinst waren ook in lijn met de vooruitzichten van het bedrijf.

• Financieel resultaat conform de verwachtingen • Verdere verspreiding van belangrijke nieuwe producten Cimzia®, Vimpat® en Neupro® • Start Fase I-studie voor -antistoffragment CDP7657 • Bevestiging financiële vooruitzichten voor 2010 In de eerste drie maanden van 2010 vonden meer dan 116 000 patiënten baat bij de behandeling met de nieuwe geneesmiddelen van UCB", verklaarde Roch Doliveux, CEO van UCB. " Onze nieuwe producten Cimzia®, Vimpat® en Neupro® blijven vooruitgang boeken en leggen de basis voor UCB's toekomstige groei. Na de eerste drie maanden kunnen we ook bevestigen dat we op schema zitten om onze vooruitzichten waar te maken." De nieuwe producten Cimzia®, Vimpat® en Neupro® vertoonden een solide groei met tal van nieuwe lanceringen die volgens plan lopen in verschillende Europese landen. Bovendien blijft het anti-epilepticum Keppra® (levetriacetam) van UCB in de meeste Europese landen een sterke groei optekenen, vanwege het toenemende gebruik in monotherapie. De groeiaandrijvers vingen grotendeels de verwachte omzetdaling tijdens het eerste kwartaal van 2010 op in vergelijking met dezelfde periode in 2009, een daling die te wijten is aan het effect van het patenverlies van Keppra® in de V.S. en de impact van de desinvesteringen aan GlaxoSmithKline (GSK) en Shire eind maart 2009. De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) en de nettowinst waren ook in lijn met de vooruitzichten van het bedrijf.