Door een last van CHF 658 miljoen voor juridische kosten en eenmalige items was dat 30% lager dan in het voorgaande kwartaal.

Het rendement op het eigen vermogen kwam uit op 12% en laat daarmee de kracht zien van het zakelijke model van de bank. De kapitaalratio onder Basel III steeg met 110 basispunten naar 11,2% , waarmee UBS betere buffers overlegt dan veel andere Europese banken.

Vermogensbeheer wist CHF 13,8 miljard aan vers kapitaal aan te trekken en veroverde daarmee haar positie als 's werelds grootste vermogensbeheerder op basis van beheerd vermogen.

ABN Amro is blij dat UBS weer op koers ligt, en willen de verwachting van de intrinsieke waarde van het aandeel handhaven.

Alle divisies overlegden goede resultaten, waarbij vermogensbeheer de hoogste winst boekte in 4 jaar tijd: CHF 711 miljoen.

De strategie van de bank om zich te richten op uiterst vermogende klanten werpt daarmee haar vruchten af. De brutomarges voor dit type klant zijn in de regel ietwat lager en de winstmarges hoger. De expertise die UBS opbouwt in de dienstverlening voor deze klanten gaat de bank nog veel goeds brengen.

De afgeslankte zakenbank zag de winst met 13% zakken naar CHF 806 miljoen, maar was goed voor 38% rendement op het eigen vermogen.

Er gingen geruchten dat het zakenbank oud-medewerkers opnieuw inhuurt en UBS dus deels de nieuwe strategie verlaat, maar dat lijkt niet te corresponderen met de terugloop in het personeelsbestand met 300 werknemers in het tweede kwartaal.

Door juridische kosten en reorganisatiekosten zet UBS geen indrukwekkend jaar in de boeken, maar de tweede kwartaalresultaten geven vertrouwen dat de prognoses voor de middellange termijn - een rendement van 15 tot 16% op het eigen vermogen - haalbaar zijn. Het advies blijft houden.

Door een last van CHF 658 miljoen voor juridische kosten en eenmalige items was dat 30% lager dan in het voorgaande kwartaal. Het rendement op het eigen vermogen kwam uit op 12% en laat daarmee de kracht zien van het zakelijke model van de bank. De kapitaalratio onder Basel III steeg met 110 basispunten naar 11,2% , waarmee UBS betere buffers overlegt dan veel andere Europese banken. Vermogensbeheer wist CHF 13,8 miljard aan vers kapitaal aan te trekken en veroverde daarmee haar positie als 's werelds grootste vermogensbeheerder op basis van beheerd vermogen. ABN Amro is blij dat UBS weer op koers ligt, en willen de verwachting van de intrinsieke waarde van het aandeel handhaven. Alle divisies overlegden goede resultaten, waarbij vermogensbeheer de hoogste winst boekte in 4 jaar tijd: CHF 711 miljoen. De strategie van de bank om zich te richten op uiterst vermogende klanten werpt daarmee haar vruchten af. De brutomarges voor dit type klant zijn in de regel ietwat lager en de winstmarges hoger. De expertise die UBS opbouwt in de dienstverlening voor deze klanten gaat de bank nog veel goeds brengen. De afgeslankte zakenbank zag de winst met 13% zakken naar CHF 806 miljoen, maar was goed voor 38% rendement op het eigen vermogen. Er gingen geruchten dat het zakenbank oud-medewerkers opnieuw inhuurt en UBS dus deels de nieuwe strategie verlaat, maar dat lijkt niet te corresponderen met de terugloop in het personeelsbestand met 300 werknemers in het tweede kwartaal. Door juridische kosten en reorganisatiekosten zet UBS geen indrukwekkend jaar in de boeken, maar de tweede kwartaalresultaten geven vertrouwen dat de prognoses voor de middellange termijn - een rendement van 15 tot 16% op het eigen vermogen - haalbaar zijn. Het advies blijft houden.