Dit komt doordat deze activiteiten worden verantwoord als een beëindigde bedrijfsactiviteit.

Als deze resultaten wel worden meegenomen, zijn de resultaten iets beneden verwachting.

Rekening houdend met de Braziliaanse resultaten, is het onderliggende bedrijfsresultaat (EBIT) gedaald met 28% op jaarbasis tot EUR 26,0 miljoen.

Dit is iets lager dan de EUR 31,0 miljoen die werd verwacht. De resultaten in Amerika en Azië-Pacific zijn stabiel (verlies).

Het bedrijfsresultaat van de belangrijke EMEA-divisie daalde met 25% en was daarmee in lijn met de verwachting. TNT Express wijt het resultaat aan de voortdurende prijsdruk en negatieve mixeffecten, al worden deze gedeeltelijk gecompenseerd door kostenbesparingen.

TNT Express handhaafde de matige vooruitzichten voor heel 2013 en voorziet onder andere zwakkere resultaten voor de EMEA-divisie.

ABN Amro ziet geen katalysator voor de koers van het aandeel op de middellange termijn, tenzij dit komt in de vorm van een actie van het bedrijf zelf. 2013 kan worden bestempeld als een verloren jaar.

Het lijkt er dan ook op dat we moeten wachten tot 2014. De kostenbesparingen zullen tegen die tijd waarschijnlijk zorgen voor een positief winstmomentum.

Dit komt doordat deze activiteiten worden verantwoord als een beëindigde bedrijfsactiviteit. Als deze resultaten wel worden meegenomen, zijn de resultaten iets beneden verwachting. Rekening houdend met de Braziliaanse resultaten, is het onderliggende bedrijfsresultaat (EBIT) gedaald met 28% op jaarbasis tot EUR 26,0 miljoen. Dit is iets lager dan de EUR 31,0 miljoen die werd verwacht. De resultaten in Amerika en Azië-Pacific zijn stabiel (verlies). Het bedrijfsresultaat van de belangrijke EMEA-divisie daalde met 25% en was daarmee in lijn met de verwachting. TNT Express wijt het resultaat aan de voortdurende prijsdruk en negatieve mixeffecten, al worden deze gedeeltelijk gecompenseerd door kostenbesparingen. TNT Express handhaafde de matige vooruitzichten voor heel 2013 en voorziet onder andere zwakkere resultaten voor de EMEA-divisie. ABN Amro ziet geen katalysator voor de koers van het aandeel op de middellange termijn, tenzij dit komt in de vorm van een actie van het bedrijf zelf. 2013 kan worden bestempeld als een verloren jaar. Het lijkt er dan ook op dat we moeten wachten tot 2014. De kostenbesparingen zullen tegen die tijd waarschijnlijk zorgen voor een positief winstmomentum.