Toch blijft onderhuids de vrees aanwezig dat de testen niet streng genoeg of niet transparant genoeg waren. De Committee of European Banking Supervisors (CEBS), dat de testen van 91 banken controleert, maakt de resultaten vrijdag om 16 uur bekend.

Jon Peace, analist bij Nomura in Londen, is van mening dat al die geruststellende verklaringen een averechts effect kunnen hebben zodra de resultaten van de testen worden gepubliceerd. De meeste bankaandelen hebben bovendien al een flinke voorsprong genomen op meevallende resultaten.

De Spaanse Confederation of Savings Banks (CECA) bevestigde gisteren dat er geen problemen zijn bij de spaarbanken. Voorzitter Jose Antonio Olavarrieta sloot echter niet dat er toch banken zullen zijn die meer kapitaal gaan ophalen.

Toch blijft onderhuids de vrees aanwezig dat de testen niet streng genoeg of niet transparant genoeg waren. De Committee of European Banking Supervisors (CEBS), dat de testen van 91 banken controleert, maakt de resultaten vrijdag om 16 uur bekend. Jon Peace, analist bij Nomura in Londen, is van mening dat al die geruststellende verklaringen een averechts effect kunnen hebben zodra de resultaten van de testen worden gepubliceerd. De meeste bankaandelen hebben bovendien al een flinke voorsprong genomen op meevallende resultaten. De Spaanse Confederation of Savings Banks (CECA) bevestigde gisteren dat er geen problemen zijn bij de spaarbanken. Voorzitter Jose Antonio Olavarrieta sloot echter niet dat er toch banken zullen zijn die meer kapitaal gaan ophalen.