Het Internationaal Monetair Fonds maakt zich niet ongerust over de resultaten van de stress tests. Topman Dominique Strauss-Kahn verklaarde in een interview met een Franse televisie-zender geen grote problemen te verwachten.

Strauss-Kahn verwacht dat de resultaten 'geruststellend' zullen zijn, waarbij alle Europese banken voldoende solide zullen zijn om een nieuwe crisis met succes te doorstaan.

Wel is het volgens Strauss-Kahn niet uitgesloten dat een paar kleinere banken zich zullen moeten herkapitaliseren. De Luxemburgse minister van Financiën Jean-Claude Juncker legde in een interiew met de Oostenrijkse krant Kurier een gelijkaardige verklaring af.

Ook Juncker verwacht geen grote rampen. Mogelijk gaan de Spaanse Caja's en de Duitse Landesbanken vers kapitaal moeten gaan ophalen, maar dat wordt niet echt als een verrassing ervaren. Andere banken moeten mogelijk kleinere bedragen gaan ophalen.

Het Internationaal Monetair Fonds maakt zich niet ongerust over de resultaten van de stress tests. Topman Dominique Strauss-Kahn verklaarde in een interview met een Franse televisie-zender geen grote problemen te verwachten. Strauss-Kahn verwacht dat de resultaten 'geruststellend' zullen zijn, waarbij alle Europese banken voldoende solide zullen zijn om een nieuwe crisis met succes te doorstaan. Wel is het volgens Strauss-Kahn niet uitgesloten dat een paar kleinere banken zich zullen moeten herkapitaliseren. De Luxemburgse minister van Financiën Jean-Claude Juncker legde in een interiew met de Oostenrijkse krant Kurier een gelijkaardige verklaring af. Ook Juncker verwacht geen grote rampen. Mogelijk gaan de Spaanse Caja's en de Duitse Landesbanken vers kapitaal moeten gaan ophalen, maar dat wordt niet echt als een verrassing ervaren. Andere banken moeten mogelijk kleinere bedragen gaan ophalen.