De resultaten van het eerste kwartaal werden volgens Arnaud Delaunay van Leleux uitbundig onthaald op de beursvloer: de koers steeg met meer dan 6% op de dag van de resultatenpublicatie. De omzet en de marges zijn in lijn met de verwachtingen van de analisten en die van het management.

En "zonder rekening te houden met ST-Ericsson (een joint venture met Ericsson waarin STMicro 50% heeft) hebben de activiteiten minder dan gewoonlijk geleden onder de seizoensgebonden effecten" dankzij de sterke prestaties in de elektronica en geïntegreerde schakelingen.

Vanaf het tweede kwartaal van 2013 zullen de operationele kosten beginnen dalen omwille van de exit uit de joint venture ST-Ericsson.

Dit moet uitmonden in een verbetering van de operationele marge (streefdoel: een operationele marge van 10% eind 2014). De uitstap uit de joint venture met Ericsson zal meer zichtbaarheid geven aan de groep en de volatiliteit van de resultaten zal lager zijn in de komende kwartalen.

Wat betreft de dynamiek van de financiële vooruitzichten (zoals verwacht door de analisten) behoort het aandeel van STMicroelectronics in de sector van de technologie-aandelen tot de meest veelbelovende in Europa.

Wat betreft de waardering (DCF en Relative Value) wordt de intrinsieke waarde op 8,54 euro geschat. Dit komt neer op een herwaarderingspotentieel van 17% t.o.v. de huidige koers. Arnaud Delaunay is koper van het aandeel.

De resultaten van het eerste kwartaal werden volgens Arnaud Delaunay van Leleux uitbundig onthaald op de beursvloer: de koers steeg met meer dan 6% op de dag van de resultatenpublicatie. De omzet en de marges zijn in lijn met de verwachtingen van de analisten en die van het management. En "zonder rekening te houden met ST-Ericsson (een joint venture met Ericsson waarin STMicro 50% heeft) hebben de activiteiten minder dan gewoonlijk geleden onder de seizoensgebonden effecten" dankzij de sterke prestaties in de elektronica en geïntegreerde schakelingen. Vanaf het tweede kwartaal van 2013 zullen de operationele kosten beginnen dalen omwille van de exit uit de joint venture ST-Ericsson. Dit moet uitmonden in een verbetering van de operationele marge (streefdoel: een operationele marge van 10% eind 2014). De uitstap uit de joint venture met Ericsson zal meer zichtbaarheid geven aan de groep en de volatiliteit van de resultaten zal lager zijn in de komende kwartalen. Wat betreft de dynamiek van de financiële vooruitzichten (zoals verwacht door de analisten) behoort het aandeel van STMicroelectronics in de sector van de technologie-aandelen tot de meest veelbelovende in Europa. Wat betreft de waardering (DCF en Relative Value) wordt de intrinsieke waarde op 8,54 euro geschat. Dit komt neer op een herwaarderingspotentieel van 17% t.o.v. de huidige koers. Arnaud Delaunay is koper van het aandeel.