Nochans zal op lange termijn het energieverbruik in de wereld op 40 jaar tijd verdubbelen terwijl in dezelfde periode de CO2-emissies van de industrie zou moeten gehalveerd worden als gevolg van nieuwe regelgeving.

Ondanks de toename van de belastingdruk in het boekjaar 2013 bedroeg de nettowinst van de groep 1,9 miljard euro, een stijging met 4%.

In 2014 zal Schneider Electric blijven profiteren van het economisch herstel aan de overkant van de Atlantische Oceaan (25% van de omzet), Europa (28% van de omzet) van haar kant toont meer en meer tekenen van stabilisatie met een potentiële verbetering in de tweede jaarhelft.

Voor China blijft de trend "sterk" en de enige onzekerheid is afkomstig van de muntevolutie van de groeilanden. De groep laat verstaan op een gematigde groei te mikken en te rekenen op een verbetering van de operationele marge (met 40 tot 80 basispunten) die uiteindelijk tot een beter nettoresultaat moet leiden.

De integratie van Invensys (controle en automatisering) stelt Schneider Electric in staat om bijna 140 miljoen euro aan synergiën in de komende 2 jaar te realiseren.

En wat meer is het laat Schneider Electric ook toe haar capaciteiten qua industriële automatisering (productiemanagement, toezicht, enz.) te versterken.

In de afgelopen maanden is het sentiment onder analisten op het vlak van de verwachte winst, koersdoelen en aanbevelingen

verbeterd : bijvoorbeeld de verwachte winst voor de volgende 12 maanden nam met 8,50% toe.

Nochans zal op lange termijn het energieverbruik in de wereld op 40 jaar tijd verdubbelen terwijl in dezelfde periode de CO2-emissies van de industrie zou moeten gehalveerd worden als gevolg van nieuwe regelgeving. Ondanks de toename van de belastingdruk in het boekjaar 2013 bedroeg de nettowinst van de groep 1,9 miljard euro, een stijging met 4%. In 2014 zal Schneider Electric blijven profiteren van het economisch herstel aan de overkant van de Atlantische Oceaan (25% van de omzet), Europa (28% van de omzet) van haar kant toont meer en meer tekenen van stabilisatie met een potentiële verbetering in de tweede jaarhelft. Voor China blijft de trend "sterk" en de enige onzekerheid is afkomstig van de muntevolutie van de groeilanden. De groep laat verstaan op een gematigde groei te mikken en te rekenen op een verbetering van de operationele marge (met 40 tot 80 basispunten) die uiteindelijk tot een beter nettoresultaat moet leiden. De integratie van Invensys (controle en automatisering) stelt Schneider Electric in staat om bijna 140 miljoen euro aan synergiën in de komende 2 jaar te realiseren. En wat meer is het laat Schneider Electric ook toe haar capaciteiten qua industriële automatisering (productiemanagement, toezicht, enz.) te versterken. In de afgelopen maanden is het sentiment onder analisten op het vlak van de verwachte winst, koersdoelen en aanbevelingen verbeterd : bijvoorbeeld de verwachte winst voor de volgende 12 maanden nam met 8,50% toe.