Het grootste farmaceutisch bedrijf in de wereld schrapte kosten van alles en nog wat, gaande van manufacturing over research en research and development. Op jaarbasis steeg de nettowinst met 26%.

De nettowinst kwam uit op $2,88 mrd, of 51 dollarcent per aandeel. De omzet bedroeg $11,62 mrd, of een daling met 3% in vergelijking met vorig jaar. De consensusverwachting bij de analisten lag op 49 dollar per aandeel winst en een omzet van $11,41 mrd.

De cijfers van Pfizer werden goed onthaald, in de grijze handel stijgt de koers van het aandeel met 3%.

Het grootste farmaceutisch bedrijf in de wereld schrapte kosten van alles en nog wat, gaande van manufacturing over research en research and development. Op jaarbasis steeg de nettowinst met 26%. De nettowinst kwam uit op $2,88 mrd, of 51 dollarcent per aandeel. De omzet bedroeg $11,62 mrd, of een daling met 3% in vergelijking met vorig jaar. De consensusverwachting bij de analisten lag op 49 dollar per aandeel winst en een omzet van $11,41 mrd. De cijfers van Pfizer werden goed onthaald, in de grijze handel stijgt de koers van het aandeel met 3%.