De mobiele activiteiten (goed voor bijna 90% van de omzet) werden in 2013 gekenmerkt door enerzijds "een aanzienlijke toename van het wisselen tussen operatoren door de klanten, aangedreven door een intensiever concurrentieniveau (7,6% minder actieve klanten voor de mobiele telefonie van Mobistar)" en anderzijds "een aanzienlijke neerwaartse herziening van de mobiele tarieven".

Echter, niet alles is negatief voor de operator. Mobistar heeft inderdaad de financiële doelstellingen voor 2013 bereikt : een totale omzet van 1,46 miljard euro (minimumdoelstelling van 1,45 miljard euro); een geherformuleerde EBITDA van 336 miljoen euro (minimumdoelstelling van 300 miljoen euro); een geherformuleerde vrije operationele kasstroom van 137 miljoen euro (een minimumdoelstelling van 100 miljoen euro).

Echter, uit de daling met 11% van het aandeel op de dag van publicatie van de resultaten blijkt dat beleggers zich uitsluitend richten op de prognoses voor 2014 ofwel de neerwaartse herziening van de EBITDA en de aanhoudende druk op de prijzen die opnieuw zouden leiden tot een lagere ARPU- indicator.

Om deze trend te keren, bevestigt de telecomoperator de ambities om verdere kostenreducties door te voeren in 2014 en wordt er gerekend op de komst van 4G (winstgevender dan 3G) om de operationele marge te verbeteren. Delaunay heeft een neutraal advies voor Mobistar.

Aan de huidige koersen bezit het Mobistaraandeel volgens Arnaud Delaunay van Leleux een speculatief tintje : de koers is dicht bij de historische dieptepunten / het bedrijf zou Telenet kunnen interesseren / en tenslotte is Mobistar in beroep gegaan voor de belasting op pylonen in Wallonië (indien succesvol kan de EBITDA met 10% stijgen in 2014).

De mobiele activiteiten (goed voor bijna 90% van de omzet) werden in 2013 gekenmerkt door enerzijds "een aanzienlijke toename van het wisselen tussen operatoren door de klanten, aangedreven door een intensiever concurrentieniveau (7,6% minder actieve klanten voor de mobiele telefonie van Mobistar)" en anderzijds "een aanzienlijke neerwaartse herziening van de mobiele tarieven". Echter, niet alles is negatief voor de operator. Mobistar heeft inderdaad de financiële doelstellingen voor 2013 bereikt : een totale omzet van 1,46 miljard euro (minimumdoelstelling van 1,45 miljard euro); een geherformuleerde EBITDA van 336 miljoen euro (minimumdoelstelling van 300 miljoen euro); een geherformuleerde vrije operationele kasstroom van 137 miljoen euro (een minimumdoelstelling van 100 miljoen euro). Echter, uit de daling met 11% van het aandeel op de dag van publicatie van de resultaten blijkt dat beleggers zich uitsluitend richten op de prognoses voor 2014 ofwel de neerwaartse herziening van de EBITDA en de aanhoudende druk op de prijzen die opnieuw zouden leiden tot een lagere ARPU- indicator. Om deze trend te keren, bevestigt de telecomoperator de ambities om verdere kostenreducties door te voeren in 2014 en wordt er gerekend op de komst van 4G (winstgevender dan 3G) om de operationele marge te verbeteren. Delaunay heeft een neutraal advies voor Mobistar. Aan de huidige koersen bezit het Mobistaraandeel volgens Arnaud Delaunay van Leleux een speculatief tintje : de koers is dicht bij de historische dieptepunten / het bedrijf zou Telenet kunnen interesseren / en tenslotte is Mobistar in beroep gegaan voor de belasting op pylonen in Wallonië (indien succesvol kan de EBITDA met 10% stijgen in 2014).