KBC sloot het eerste kwartaal van 2010 af met een nettowinst van 442 miljoen euro, ten opzichte van een nettowinst van 304 miljoen euro in het voorgaande kwartaal.

In het vergelijkbare eerste kwartaal van 2009, toen de financiële crisis zijn hoogtepunt had bereikt, werd een aanzienlijk verlies van 3,6 miljard euro geboekt.

Op onderliggende basis, dat is exclusief niet-operationele posten, bedroeg de nettowinst van het afgelopen kwartaal 543 miljoen euro.

In de Divisie Merchantbanking leverden erg sterke dealingroomresultaten een aanzienlijke bijdrage tot het nettoresultaat.

Door de doelbewuste afbouw van de kredietportefeuille daalden de nettorente-inkomsten ten opzichte van het vorige kwartaal.

KBC sloot het eerste kwartaal van 2010 af met een nettowinst van 442 miljoen euro, ten opzichte van een nettowinst van 304 miljoen euro in het voorgaande kwartaal. In het vergelijkbare eerste kwartaal van 2009, toen de financiële crisis zijn hoogtepunt had bereikt, werd een aanzienlijk verlies van 3,6 miljard euro geboekt. Op onderliggende basis, dat is exclusief niet-operationele posten, bedroeg de nettowinst van het afgelopen kwartaal 543 miljoen euro. In de Divisie Merchantbanking leverden erg sterke dealingroomresultaten een aanzienlijke bijdrage tot het nettoresultaat. Door de doelbewuste afbouw van de kredietportefeuille daalden de nettorente-inkomsten ten opzichte van het vorige kwartaal.