Rente, goud en olie

De rente in de Verenigde Staten bleef ook vandaag dalen, waarbij een eerdere trend werd doorbroken. De 10-jarige staatsobligatie bracht nog 2,237% op, of ruim anderhalf procent minder dan het slotniveau van gisteren.

Voor een troy ounce goud werd iets meer dan 1661 dollar betaald, of ruim 1% meer dan gisteren. De olieprijs sloot bijna anderhalf procent hoger op 106,75 dollar.

KB Home stelt teleur met cijfers

De afgelopen dagen leek het sentiment in de Amerikaanse vastgoedsector te verbeteren, maar het positieve sentiment werd de kop ingedrukt door de cijfers die KB Home bekendmaakte.

Tegen de verwachtingen in maakte het bedrijf een daling van het aantal bestellingen bekend.

Het kwartaal dat op 29 februari werd afgesloten, gaf een verlies van 45,80 miljoen dollar te zien, tegenover eveneens een verlies van 114,50 miljoen dollar twaalf maanden voordien. Het verlies per aandeel bedroeg nog 0,59 dollar in plaats van 1,49 dollar.

Het verlies was ruim groter dan verwacht, want de analisten hadden slechts gerekend op een negatief resultaat van 0,23 dollar per aandeel. Het aantal nieuwe bestellingen daalde met 8% op jaarbasis tot nog slechts 1197. In reactie verloren alle aandelen uit de Standard and Poor's 1500 Homebuilding Index (S15HOME) terrein.

Vincent Foley en Cedric Morris, analisten bij Barclays Capital (JNK) in New York, publiceerden op basis van de cijfers een negatief rapport voor KB Home. Ze zijn van mening dat de verwachtingen voor de Amerikaanse bouwbedrijven nog steeds te optimistisch zijn.

Rente, goud en olie De rente in de Verenigde Staten bleef ook vandaag dalen, waarbij een eerdere trend werd doorbroken. De 10-jarige staatsobligatie bracht nog 2,237% op, of ruim anderhalf procent minder dan het slotniveau van gisteren. Voor een troy ounce goud werd iets meer dan 1661 dollar betaald, of ruim 1% meer dan gisteren. De olieprijs sloot bijna anderhalf procent hoger op 106,75 dollar.KB Home stelt teleur met cijfers De afgelopen dagen leek het sentiment in de Amerikaanse vastgoedsector te verbeteren, maar het positieve sentiment werd de kop ingedrukt door de cijfers die KB Home bekendmaakte. Tegen de verwachtingen in maakte het bedrijf een daling van het aantal bestellingen bekend. Het kwartaal dat op 29 februari werd afgesloten, gaf een verlies van 45,80 miljoen dollar te zien, tegenover eveneens een verlies van 114,50 miljoen dollar twaalf maanden voordien. Het verlies per aandeel bedroeg nog 0,59 dollar in plaats van 1,49 dollar. Het verlies was ruim groter dan verwacht, want de analisten hadden slechts gerekend op een negatief resultaat van 0,23 dollar per aandeel. Het aantal nieuwe bestellingen daalde met 8% op jaarbasis tot nog slechts 1197. In reactie verloren alle aandelen uit de Standard and Poor's 1500 Homebuilding Index (S15HOME) terrein. Vincent Foley en Cedric Morris, analisten bij Barclays Capital (JNK) in New York, publiceerden op basis van de cijfers een negatief rapport voor KB Home. Ze zijn van mening dat de verwachtingen voor de Amerikaanse bouwbedrijven nog steeds te optimistisch zijn.