De reserveringen die moeten worden aangehouden voor het verstrekken van hypotheken en leningen voor creditcards werd verlaagd.

Dit zorgde voor een extra winst in het eerste kwartaal kwam van 18 cent. Tijdens de telefonische analistenconferentie werd gevraagd aan topman Jamie Dimon of door deze truc de cijfers niet verkeerd werden voorgesteld.

Oftewel "deceptive" waren. Dimon reageerde geprikkeld hierop en stelde dat door het hele bedrijf de cijfers goed waren. En daar heeft hij natuurlijk absoluut gelijk in. Bij de investmentbank stegen de inkomsten met 4%. Ook de verstrekking van hypotheken steeg sterk met 37%.

Per saldo steeg de winst met 33% zodat er nu al drie jaar lang winsten worden behaald. De koers van het aandeel is in die tijd niet echt hard gestegen.

Drie geleden was dit $ 45 terwijl er nu onder de $ 50 word gehandeld. Niet vreemd dat de koers winst verhouding met 10 laag is.

Daarnaast heeft het aandeel een dividendrendement van 3%. Men zou dus kunnen stellen dat het aandeel goedkoper is dan drie jaar geleden.

Ook de cijfers van Wells Fargo waren sterker dan verwacht. Per aandeel werd er 92 cent verdiend versus de verwachting van analisten van 88 cent. Ook hier geldt dat de waardering nog niet overdreven hoog is.

De reserveringen die moeten worden aangehouden voor het verstrekken van hypotheken en leningen voor creditcards werd verlaagd. Dit zorgde voor een extra winst in het eerste kwartaal kwam van 18 cent. Tijdens de telefonische analistenconferentie werd gevraagd aan topman Jamie Dimon of door deze truc de cijfers niet verkeerd werden voorgesteld. Oftewel "deceptive" waren. Dimon reageerde geprikkeld hierop en stelde dat door het hele bedrijf de cijfers goed waren. En daar heeft hij natuurlijk absoluut gelijk in. Bij de investmentbank stegen de inkomsten met 4%. Ook de verstrekking van hypotheken steeg sterk met 37%. Per saldo steeg de winst met 33% zodat er nu al drie jaar lang winsten worden behaald. De koers van het aandeel is in die tijd niet echt hard gestegen. Drie geleden was dit $ 45 terwijl er nu onder de $ 50 word gehandeld. Niet vreemd dat de koers winst verhouding met 10 laag is. Daarnaast heeft het aandeel een dividendrendement van 3%. Men zou dus kunnen stellen dat het aandeel goedkoper is dan drie jaar geleden. Ook de cijfers van Wells Fargo waren sterker dan verwacht. Per aandeel werd er 92 cent verdiend versus de verwachting van analisten van 88 cent. Ook hier geldt dat de waardering nog niet overdreven hoog is.