Op basis van de resultaten van Intel mag worden verondersteld dat de computersector het weer wat beter doet, nadat de branche de moeilijkste periode sinds jaren beleefde.

Uiteraard moet het enthousiasme enigszins getemperd worden. De PC-sector doet het weliswaar misschien wat beter, maar de verkopen hebben nog steeds het pre-crisis niveau niet bereikt.

Als chipverkoper kan Intel echter als een voorlopende indicator worden beschouwd: eerst trekt de markt voor halfverkopers aan, daarna volgen op enige afstand de computerverkopen.

Dell, de nummer twee op de Amerikaanse computermarkt, waarschuwde vorige week dat de bodem weliswaar misschien is bereikt, maar dat de verkopen onveranderd zwak blijven. Volgens topman Michael Dell blijven de consumenten hun oude computer langer gebruiken.

Daarom is enige voorzichtigheid toch geboden. De meevallende cijfers van Intel kan ook deels te maken hebben met het feit dat de PC-verkopers hun voorraden weer moeten opbouwen.

Kevin Cassidy, semiconductor analist bij Thomas Weisel Partners, was verbaasd over de snelheid waarmee de markt zich herstelt. Hij vraagt zich dan ook af of het herstel van blijvende aard zal zijn.

Dat zal moeten blijken in het komende kwartaal. In afwachting mogen de beurskoersen zich verwachten aan steun van de beter dan verwachte cijfers die Intel bekendmaakte.

Op basis van de resultaten van Intel mag worden verondersteld dat de computersector het weer wat beter doet, nadat de branche de moeilijkste periode sinds jaren beleefde. Uiteraard moet het enthousiasme enigszins getemperd worden. De PC-sector doet het weliswaar misschien wat beter, maar de verkopen hebben nog steeds het pre-crisis niveau niet bereikt. Als chipverkoper kan Intel echter als een voorlopende indicator worden beschouwd: eerst trekt de markt voor halfverkopers aan, daarna volgen op enige afstand de computerverkopen.Dell, de nummer twee op de Amerikaanse computermarkt, waarschuwde vorige week dat de bodem weliswaar misschien is bereikt, maar dat de verkopen onveranderd zwak blijven. Volgens topman Michael Dell blijven de consumenten hun oude computer langer gebruiken. Daarom is enige voorzichtigheid toch geboden. De meevallende cijfers van Intel kan ook deels te maken hebben met het feit dat de PC-verkopers hun voorraden weer moeten opbouwen. Kevin Cassidy, semiconductor analist bij Thomas Weisel Partners, was verbaasd over de snelheid waarmee de markt zich herstelt. Hij vraagt zich dan ook af of het herstel van blijvende aard zal zijn. Dat zal moeten blijken in het komende kwartaal. In afwachting mogen de beurskoersen zich verwachten aan steun van de beter dan verwachte cijfers die Intel bekendmaakte.