De verkopen in dit segment daalden 7% in vergelijking met een kwartaal eerder. Daarnaast speelden traditioneel zwakke verkopen in het eerste kwartaal het bedrijf parten. Intels omzetdaling werd door analisten al voorspeld. Het bedrijf gaf wel een bemoedigende outlook af.

Ook de verkoop van processors voor servers stond onder druk in vergelijking met een kwartaal eerder, maar steeg 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat is een bemoedigend teken omdat wij groei voor dit segment verwachten nu er steeds meer infrastructuur voor cloud computing wordt uitgerold.

De brutomarges daalden in vergelijking met vorig kwartaal licht naar 56,2% van 58%. Dat had deels met lagere volumes te maken, maar het grootste deel was het gevolg van het in productie nemen van nieuwe Haswell processors.

Intel moet verplicht afboeken op voorraden voordat deze processor in de verkoop wordt genomen. Zodra de nieuwe generatie processors op de markt worden gebracht, kan Intel deze afboekingen weer neutraliseren. De operationele winst kwam uit op USD 2,5 miljard vergeleken met USD 3,2 miljard in het vierde kwartaal.

Dit kwartaal rekent Intel op een omzet in de bandbreedte USD 12,4 tot 13,4 miljard. Dat impliceert 3% groei. Het chipproducent ziet de volumes weer ietwat toenemen omdat de computerverkopen zullen profiteren van de komst van de Haswell processors.

De zwakke PC-markt zal ook de komende kwartalen Intel kopzorgen geven, maar wij zien op de lange termijn nog altijd groei, gestuwd door server-processors.

De Atom-chips van Intel voor smartphones en tablets worden meer concurrerend in energiegebruik in vergelijking met de ARMH-chips van ARM. Dat kan de groei van Intel ook positief beïnvloeden. ABN Amro blijft koper.

De verkopen in dit segment daalden 7% in vergelijking met een kwartaal eerder. Daarnaast speelden traditioneel zwakke verkopen in het eerste kwartaal het bedrijf parten. Intels omzetdaling werd door analisten al voorspeld. Het bedrijf gaf wel een bemoedigende outlook af. Ook de verkoop van processors voor servers stond onder druk in vergelijking met een kwartaal eerder, maar steeg 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat is een bemoedigend teken omdat wij groei voor dit segment verwachten nu er steeds meer infrastructuur voor cloud computing wordt uitgerold. De brutomarges daalden in vergelijking met vorig kwartaal licht naar 56,2% van 58%. Dat had deels met lagere volumes te maken, maar het grootste deel was het gevolg van het in productie nemen van nieuwe Haswell processors. Intel moet verplicht afboeken op voorraden voordat deze processor in de verkoop wordt genomen. Zodra de nieuwe generatie processors op de markt worden gebracht, kan Intel deze afboekingen weer neutraliseren. De operationele winst kwam uit op USD 2,5 miljard vergeleken met USD 3,2 miljard in het vierde kwartaal. Dit kwartaal rekent Intel op een omzet in de bandbreedte USD 12,4 tot 13,4 miljard. Dat impliceert 3% groei. Het chipproducent ziet de volumes weer ietwat toenemen omdat de computerverkopen zullen profiteren van de komst van de Haswell processors. De zwakke PC-markt zal ook de komende kwartalen Intel kopzorgen geven, maar wij zien op de lange termijn nog altijd groei, gestuwd door server-processors. De Atom-chips van Intel voor smartphones en tablets worden meer concurrerend in energiegebruik in vergelijking met de ARMH-chips van ARM. Dat kan de groei van Intel ook positief beïnvloeden. ABN Amro blijft koper.