De markten hebben volgens professor Stefan Duchateau niet altijd gelijk. Nochtans studeren jaarlijks horden economisten af, die zijn opgeleid onder het motto dat uiteindelijk financiële markten altijd wel gelijk krijgen, wat je ook aan afwijkende mening zou kunnen hebben.

Als je redenering afwijkt van wat de beurs uiteindelijk aan richting kiest, zelfs als je je uiterste best heb gedaan om tot een steekhoudende conclusie te komen, dan zal je uiteindelijk met verliezen geconfronteerd worden.

Een ijzeren wet, zo klinkt het, die je maar beter voor ogen houd, zeker bij het uitstippelen van een beleggingsstrategie. Zoiets als de fatalistische wet van Gary Lineker: Voetbal speel je met 11 tegen 11 en op het einde winnen de Duitsers ... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De markten hebben volgens professor Stefan Duchateau niet altijd gelijk. Nochtans studeren jaarlijks horden economisten af, die zijn opgeleid onder het motto dat uiteindelijk financiële markten altijd wel gelijk krijgen, wat je ook aan afwijkende mening zou kunnen hebben. Als je redenering afwijkt van wat de beurs uiteindelijk aan richting kiest, zelfs als je je uiterste best heb gedaan om tot een steekhoudende conclusie te komen, dan zal je uiteindelijk met verliezen geconfronteerd worden. Een ijzeren wet, zo klinkt het, die je maar beter voor ogen houd, zeker bij het uitstippelen van een beleggingsstrategie. Zoiets als de fatalistische wet van Gary Lineker: Voetbal speel je met 11 tegen 11 en op het einde winnen de Duitsers ... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.