De omzet kwam uit op USD 23,4 miljard, 5% lager in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De vrije kasstroom daalde naar USD 1,7 miljard, tegen USD 1,9 miljard een kwartaal eerder.

Met name de omzet uit hardware viel tegen. Die kwam 13% lager uit dan dezelfde periode vorig jaar. De omzet uit mainframes steeg met 7% tot circa USD 650 miljoen, maar dat is een mager resultaat omdat IBM recent de System z portfolio heeft opgepoetst.

De verkoop van overige hardware liet abdominale resultaten zien.

De geïntegreerde systemen van het bedrijf krijgen volgens het bedrijf een goede ontvangst, maar het ontbreekt nog aan data die de bewering kunnen bevestigen.

De hardware-industrie wordt steeds meer een uitdagende omgeving om als bedrijf in te opereren, en waarin IBM wat terrein prijs lijkt te moeten geven.

Er gaan geruchten dat het bedrijf overweegt de x86 server activiteiten te verkopen. Dat is volgens ABN Amro niet verrassend gezien de focus van het bedrijf op software, diensten en niet-generieke hardware.

Hoewel de omzet uit diensten met 4% daalde tot USD 14,1 miljard groeide het orderboek 1% tot USD 141 miljard. Wij zien inkomsten hier stabiliseren.

De omzet uit software kwam met USD 5,6 miljard uit op hetzelfde niveau als vorig jaar. ABN Amro rekent voor dit segment op verbetering, ook op de lange termijn.

De database- en analysesoftware zijn de steunpilaren van IBM en zijn de sleutel om het concurrentievoordeel te behouden. Als dit segment tekenen van zwakte vertoont dan moeten men zich zorgen gaan maken om de Amerikaanse automatiseringsgigant.

ABN Amro verwacht na dit zwakke kwartaal de ramingen voor dit jaar aan te passen. Op lange termijn zijn de analisten van ABN Amro niet van plan de prognoses neerwaarts bij te stellen. Het neutraal advies blijft gehandhaafd.

De omzet kwam uit op USD 23,4 miljard, 5% lager in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De vrije kasstroom daalde naar USD 1,7 miljard, tegen USD 1,9 miljard een kwartaal eerder. Met name de omzet uit hardware viel tegen. Die kwam 13% lager uit dan dezelfde periode vorig jaar. De omzet uit mainframes steeg met 7% tot circa USD 650 miljoen, maar dat is een mager resultaat omdat IBM recent de System z portfolio heeft opgepoetst. De verkoop van overige hardware liet abdominale resultaten zien. De geïntegreerde systemen van het bedrijf krijgen volgens het bedrijf een goede ontvangst, maar het ontbreekt nog aan data die de bewering kunnen bevestigen. De hardware-industrie wordt steeds meer een uitdagende omgeving om als bedrijf in te opereren, en waarin IBM wat terrein prijs lijkt te moeten geven. Er gaan geruchten dat het bedrijf overweegt de x86 server activiteiten te verkopen. Dat is volgens ABN Amro niet verrassend gezien de focus van het bedrijf op software, diensten en niet-generieke hardware. Hoewel de omzet uit diensten met 4% daalde tot USD 14,1 miljard groeide het orderboek 1% tot USD 141 miljard. Wij zien inkomsten hier stabiliseren. De omzet uit software kwam met USD 5,6 miljard uit op hetzelfde niveau als vorig jaar. ABN Amro rekent voor dit segment op verbetering, ook op de lange termijn. De database- en analysesoftware zijn de steunpilaren van IBM en zijn de sleutel om het concurrentievoordeel te behouden. Als dit segment tekenen van zwakte vertoont dan moeten men zich zorgen gaan maken om de Amerikaanse automatiseringsgigant. ABN Amro verwacht na dit zwakke kwartaal de ramingen voor dit jaar aan te passen. Op lange termijn zijn de analisten van ABN Amro niet van plan de prognoses neerwaarts bij te stellen. Het neutraal advies blijft gehandhaafd.