Het operationele resultaat kwam uit op USD 0,39 per aandeel. Dat was boven verwachting. De industriële activiteiten lieten zwakte zien, maar werden gecompenseerd door het sterke resultaat van GE Capital en een betere kostenbeheersing.

ABN Amro vindt het aandeel General Electric nog altijd USD 27 waard omdat zowel zwakte bij de energie- en wateractiviteiten van het bedrijf als de tanende vraag in Europa en de Verenigde Staten op korte termijn op de resultaten drukt. Op de lange termijn verandert echter niets.

De omzet uit de industriële activiteiten daalde met 11% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, maar werd geholpen door kostenbesparingen, de verkoop van NBC Universal en de bijdrage van GE Capital.

De resultaten van de energie- en wateractiviteiten waren conform de verwachtingen van het bedrijf zelf, hoewel wij niet rekenden op een omzetdaling van 26% en een 3,2% lagere marge.

GE verwacht nog altijd vlakke winstontwikkeling in dit segment. Dat geeft veel druk voor de tweede jaarhelft. Het restant van de industriële portfolio presteerde conform onze verwachtingen hoewel de zwakke Europese en Amerikaanse markt de groei dempte.

Daarmee laten de kwartaalresultaten van het industriële conglomeraat een gemengd beeld zien.

Ook al is General Electric in veel segmenten actief; het feit dat de kernactiviteiten ondermaats lijken te hebben gepresteerd terwijl aanverwante bedrijfsonderdelen het beter deden dan de markt maakt ons behoedzaam voor de komende kwartalen.

General Electric is goed gepositioneerd voor toekomstige groei, maar op korte termijn kan de zwakte in de portfolio de top van het bedrijf afwachtend maken.

Het operationele resultaat kwam uit op USD 0,39 per aandeel. Dat was boven verwachting. De industriële activiteiten lieten zwakte zien, maar werden gecompenseerd door het sterke resultaat van GE Capital en een betere kostenbeheersing. ABN Amro vindt het aandeel General Electric nog altijd USD 27 waard omdat zowel zwakte bij de energie- en wateractiviteiten van het bedrijf als de tanende vraag in Europa en de Verenigde Staten op korte termijn op de resultaten drukt. Op de lange termijn verandert echter niets. De omzet uit de industriële activiteiten daalde met 11% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, maar werd geholpen door kostenbesparingen, de verkoop van NBC Universal en de bijdrage van GE Capital. De resultaten van de energie- en wateractiviteiten waren conform de verwachtingen van het bedrijf zelf, hoewel wij niet rekenden op een omzetdaling van 26% en een 3,2% lagere marge. GE verwacht nog altijd vlakke winstontwikkeling in dit segment. Dat geeft veel druk voor de tweede jaarhelft. Het restant van de industriële portfolio presteerde conform onze verwachtingen hoewel de zwakke Europese en Amerikaanse markt de groei dempte. Daarmee laten de kwartaalresultaten van het industriële conglomeraat een gemengd beeld zien. Ook al is General Electric in veel segmenten actief; het feit dat de kernactiviteiten ondermaats lijken te hebben gepresteerd terwijl aanverwante bedrijfsonderdelen het beter deden dan de markt maakt ons behoedzaam voor de komende kwartalen. General Electric is goed gepositioneerd voor toekomstige groei, maar op korte termijn kan de zwakte in de portfolio de top van het bedrijf afwachtend maken.