De omzet bleef met 36,50 miljard dollar anderzijds licht onder de verwachting van de analisten, die op 36,80 miljard dollar hadden gerekend.

Topman Jeff Immelt handhaaft de prognose van een hogere winst over het volledige boekjaar, waarbij Immelt rekent op een groei met dubbele cijfers.

Ook Google en Microsoft noteren hoger op de cijfers, zij het dat in laatstgenoemd geval de vooruitgang eerder beperkt blijft. De Amerikaanse beurzen zijn anderzijds zwak uit de startblokken gekomen, met een verliezen van ruim een half procent. De euro moet eveneens opnieuw terrein prijsgeven.

Basismetalen hopen op nieuwe monetaire stimuli

Ondanks tegenvallende macroeconomische cijfers over de industriële activiteit bleven volgens Royal Bank of Scotland de prijsdalingen bij de basismetalen beperkt.

De marktparticipanten hopen op nieuwe monetaire stimuli en werden zowel door de centrale banken van Europa als die van China op hun wenken bediend.

Nikkel liet het grootste verlies optekenen met een achteruitgang van 3,5 procent. Ook koper ging de week 2 procent lager uit. Een ton aluminium werd 0,8 procent goedkoper. De Chinese provincies Henan en Guangxi geven subsidies om de stroomfactuur te verlichten.

Ook in Australië kreeg Point Henry smeltfabriek een toelage van 40 miljoen Australische dollar. Zink werd 1,8 procent goedkoper en lood sloot de week zo goed als ongewijzigd af (-0,1 procent).

De omzet bleef met 36,50 miljard dollar anderzijds licht onder de verwachting van de analisten, die op 36,80 miljard dollar hadden gerekend. Topman Jeff Immelt handhaaft de prognose van een hogere winst over het volledige boekjaar, waarbij Immelt rekent op een groei met dubbele cijfers. Ook Google en Microsoft noteren hoger op de cijfers, zij het dat in laatstgenoemd geval de vooruitgang eerder beperkt blijft. De Amerikaanse beurzen zijn anderzijds zwak uit de startblokken gekomen, met een verliezen van ruim een half procent. De euro moet eveneens opnieuw terrein prijsgeven. Basismetalen hopen op nieuwe monetaire stimuli Ondanks tegenvallende macroeconomische cijfers over de industriële activiteit bleven volgens Royal Bank of Scotland de prijsdalingen bij de basismetalen beperkt. De marktparticipanten hopen op nieuwe monetaire stimuli en werden zowel door de centrale banken van Europa als die van China op hun wenken bediend. Nikkel liet het grootste verlies optekenen met een achteruitgang van 3,5 procent. Ook koper ging de week 2 procent lager uit. Een ton aluminium werd 0,8 procent goedkoper. De Chinese provincies Henan en Guangxi geven subsidies om de stroomfactuur te verlichten. Ook in Australië kreeg Point Henry smeltfabriek een toelage van 40 miljoen Australische dollar. Zink werd 1,8 procent goedkoper en lood sloot de week zo goed als ongewijzigd af (-0,1 procent).