Op grond hiervan handhaaft Galapagos haar vooruitzicht van €135 miljoen aan inkomsten voor de Groep voor geheel 2010, met een positief operationeel inkomen, een positieve kasstroom en een positief netto resultaat.

In het derde kwartaal 2010 startte Galapagos een Fase II klinische studie in reuma patiënten met kandidaat-medicijn GLPG0259. De interim rapportage hiervan wordt medio 2011 verwacht.

Galapagos verwacht de doseringsstudie eind 2011 te kunnen afronden.

Voorts zijn er klinische Fase I studies gaande met GLPG0555 en GLPG0634 voor reuma, en met GLPG0492 voor cachexia (verlies van spiermassa) en de ziekte van Duchenne (spierdystrofie).

Voor de Fase II klinische studie met Nanocort voor multiple sclerose wordt de tussentijdse analyse begin volgend jaar verwacht.

De Fase Ib studie met GLPG0187 in kankerpatiënten staat gepland om begin volgend jaar te starten.

Galapagos heeft op dit moment meer dan 50 onderzoeksprogramma's waarvan er vele succesbetalingen zullen opleveren binnen allianties met top farma bedrijven.

Op grond hiervan handhaaft Galapagos haar vooruitzicht van €135 miljoen aan inkomsten voor de Groep voor geheel 2010, met een positief operationeel inkomen, een positieve kasstroom en een positief netto resultaat. In het derde kwartaal 2010 startte Galapagos een Fase II klinische studie in reuma patiënten met kandidaat-medicijn GLPG0259. De interim rapportage hiervan wordt medio 2011 verwacht. Galapagos verwacht de doseringsstudie eind 2011 te kunnen afronden. Voorts zijn er klinische Fase I studies gaande met GLPG0555 en GLPG0634 voor reuma, en met GLPG0492 voor cachexia (verlies van spiermassa) en de ziekte van Duchenne (spierdystrofie). Voor de Fase II klinische studie met Nanocort voor multiple sclerose wordt de tussentijdse analyse begin volgend jaar verwacht. De Fase Ib studie met GLPG0187 in kankerpatiënten staat gepland om begin volgend jaar te starten. Galapagos heeft op dit moment meer dan 50 onderzoeksprogramma's waarvan er vele succesbetalingen zullen opleveren binnen allianties met top farma bedrijven.