In de komende dagen gaan vooral wat kleinere bedrijven nog met cijfers komen. We vermelden wat vandaag betreft onder andere de resultaten van Accenture, ConAgra Foods en Dollar General. Blikvangers zijn echter de cijfers van Federal Express en Nike.

Europa

In Europa is de stroom kwartaalcijfers eveneens grotendeels opgedroogd, hoewel op het einde van deze maand nog een aantal kleinere Belgische bedrijven moeten komen rapporteren. Gisteren was Europees gezien de belangrijkste dag van de week, met de cijfers van Inditex, J. Sainsbury en Metro. Vandaag zijn de cijfers van Bolloré, Hermes en Kingfisher het vermelden waard.

Verslechtering in wereldwijde ratingtrend vooral door EU financials

De aandacht van de beleggers verplaatst zich alleszins tijdelijk naar andere onderwerpen. Een onderzoek van ratingbureau Fitch toont aan dat ratingtrends bij bedrijven wereldwijd iets verslechteren. Eind 2011 had 13,5% van Fitch' universum volgens Theodoor Gilissen Bankiers een lagere rating dan aan het begin van dat jaar.

Een jaar eerder was dit nog 10,6%. Ratingverhogingen liepen minder op; van 10,7% naar 11,1%. In de onderliggende verdeling van de trends zitten wel duidelijke verschillen.

Ook hogere ratings voor bedrijven

De betere macro-economische omstandigheden in de opkomende landen, waar ook de gemiddelde landenrating verbetert, worden volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook vertaald naar hogere ratings voor bedrijven (16% verhoging, 6,1% verlaging).

Daarnaast komen de gemiddeld genomen gezonde balansen van niet-financiële bedrijven tot uiting in de ratings. Van industriële bedrijven werd de rating van 8,8% van het universum verlaagd (2010: 8,2%), terwijl van 14,5% van de bedrijven de rating werd verhoogd (2010: 13,5%).

In de komende dagen gaan vooral wat kleinere bedrijven nog met cijfers komen. We vermelden wat vandaag betreft onder andere de resultaten van Accenture, ConAgra Foods en Dollar General. Blikvangers zijn echter de cijfers van Federal Express en Nike. Europa In Europa is de stroom kwartaalcijfers eveneens grotendeels opgedroogd, hoewel op het einde van deze maand nog een aantal kleinere Belgische bedrijven moeten komen rapporteren. Gisteren was Europees gezien de belangrijkste dag van de week, met de cijfers van Inditex, J. Sainsbury en Metro. Vandaag zijn de cijfers van Bolloré, Hermes en Kingfisher het vermelden waard. Verslechtering in wereldwijde ratingtrend vooral door EU financials De aandacht van de beleggers verplaatst zich alleszins tijdelijk naar andere onderwerpen. Een onderzoek van ratingbureau Fitch toont aan dat ratingtrends bij bedrijven wereldwijd iets verslechteren. Eind 2011 had 13,5% van Fitch' universum volgens Theodoor Gilissen Bankiers een lagere rating dan aan het begin van dat jaar. Een jaar eerder was dit nog 10,6%. Ratingverhogingen liepen minder op; van 10,7% naar 11,1%. In de onderliggende verdeling van de trends zitten wel duidelijke verschillen. Ook hogere ratings voor bedrijven De betere macro-economische omstandigheden in de opkomende landen, waar ook de gemiddelde landenrating verbetert, worden volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook vertaald naar hogere ratings voor bedrijven (16% verhoging, 6,1% verlaging). Daarnaast komen de gemiddeld genomen gezonde balansen van niet-financiële bedrijven tot uiting in de ratings. Van industriële bedrijven werd de rating van 8,8% van het universum verlaagd (2010: 8,2%), terwijl van 14,5% van de bedrijven de rating werd verhoogd (2010: 13,5%).