En zoals we vorige week al aangaven is het huidige waarderingsniveau op basis van de koerswinst verhouding niet al te hoog.

Nu bijna 90% van de S&P500 bedrijven hun eerste kwartaalwinst hebben gepubliceerd kan ook hier een oordeel over worden geveld.

Gemiddeld is de winst $ 26,68 en dat is 5% hoger dan het vorige kwartaal. En dat was al een record. Wat wel opvalt is dat de omzet gemiddeld maar met 1,3% steeg.

De hogere winst wordt dus veroorzaakt door kostenbesparingen en/of het inkopen van aandelen. Immers hierdoor stijgt automatisch de winst per aandeel. In de ogen van een aantal analisten kunnen bedrijven niet doorgaan met kostenverlagingen en zal de groei van de winst zich gaan aanpassen aan de omzetgroei.

En zoals we vorige week al aangaven is het huidige waarderingsniveau op basis van de koerswinst verhouding niet al te hoog. Nu bijna 90% van de S&P500 bedrijven hun eerste kwartaalwinst hebben gepubliceerd kan ook hier een oordeel over worden geveld. Gemiddeld is de winst $ 26,68 en dat is 5% hoger dan het vorige kwartaal. En dat was al een record. Wat wel opvalt is dat de omzet gemiddeld maar met 1,3% steeg. De hogere winst wordt dus veroorzaakt door kostenbesparingen en/of het inkopen van aandelen. Immers hierdoor stijgt automatisch de winst per aandeel. In de ogen van een aantal analisten kunnen bedrijven niet doorgaan met kostenverlagingen en zal de groei van de winst zich gaan aanpassen aan de omzetgroei.