De extra omzet in Noord-Amerika en opkomende markten werd grotendeels teniet gedaan door zwakte in Europa en Japan. De omzet in Noord-Europa hield zijn rug recht in vergelijking met Zuid-Europa. De geconsolideerde omzet steeg met 3% naar GBP 8,8 miljard.

De omzet werd negatief beïnvloed door herstructureringskosten van GPB 20 miljoen, en kosten die gemaakt werden voor overnames. Zonder die eenmalige lasten verbeterde de operationele marge met 10 basispunten tot 7,3%.

Dat laat zien dat Compass Group in staat is om kosten te beheersen als antwoord op moeilijke marktomstandigheden.

Noord-Amerika is goed voor bijna de helft van de geconsolideerde omzet. De aanhoudende sterkte in deze regio moet de verzwakte Europese markten kunnen compenseren in het restant van het fiscale jaar.

Opkomende markten zijn relatief nog onderontwikkeld door het bedrijf vanuit het oogpunt van outsourcing. Met deze wetenschap in het achterhoofd en de ongewijzigde verwachtingen voor het bedrijf handhaven de analisten van ABN Amro de fair value taxatie en het houdadvies.

De extra omzet in Noord-Amerika en opkomende markten werd grotendeels teniet gedaan door zwakte in Europa en Japan. De omzet in Noord-Europa hield zijn rug recht in vergelijking met Zuid-Europa. De geconsolideerde omzet steeg met 3% naar GBP 8,8 miljard. De omzet werd negatief beïnvloed door herstructureringskosten van GPB 20 miljoen, en kosten die gemaakt werden voor overnames. Zonder die eenmalige lasten verbeterde de operationele marge met 10 basispunten tot 7,3%. Dat laat zien dat Compass Group in staat is om kosten te beheersen als antwoord op moeilijke marktomstandigheden. Noord-Amerika is goed voor bijna de helft van de geconsolideerde omzet. De aanhoudende sterkte in deze regio moet de verzwakte Europese markten kunnen compenseren in het restant van het fiscale jaar. Opkomende markten zijn relatief nog onderontwikkeld door het bedrijf vanuit het oogpunt van outsourcing. Met deze wetenschap in het achterhoofd en de ongewijzigde verwachtingen voor het bedrijf handhaven de analisten van ABN Amro de fair value taxatie en het houdadvies.