De cijfers van Belgacom werden gewikt en gewogen en uiteindelijk toch redelijk goed bevonden. De koers noteert iets hoger.

Banken die de middelen die de ECB gratis ter beschikking stelt alleen maar aanwenden om hun eigen solvabiliteit wat "op te poetsen" dreigen volgens professor Stefan Duchateau in de toekomst een (terechte) penalisatie te ondergaan in de vorm van een negatieve beleggingsrente.

Dit lijkt alleszins de logische opvolgende maatregel te zijn van de daling van het richttarief tot 0,5% die de ECB gisteren afkondigde. Op deze laatste zet werd al in ruime mate geanticipeerd maar leidde tot nog tot positieve reacties op de Europese aandelenbeurzen.

De cijfers van Belgacom werden gewikt en gewogen en uiteindelijk toch redelijk goed bevonden. De koers noteert iets hoger. Banken die de middelen die de ECB gratis ter beschikking stelt alleen maar aanwenden om hun eigen solvabiliteit wat "op te poetsen" dreigen volgens professor Stefan Duchateau in de toekomst een (terechte) penalisatie te ondergaan in de vorm van een negatieve beleggingsrente. Dit lijkt alleszins de logische opvolgende maatregel te zijn van de daling van het richttarief tot 0,5% die de ECB gisteren afkondigde. Op deze laatste zet werd al in ruime mate geanticipeerd maar leidde tot nog tot positieve reacties op de Europese aandelenbeurzen.