De resultaten van de banken lijken op het eerste zicht veel beter dan verwacht. Dit is volgens Bruno Verstraete van Nautilus Capital op de eerste plaats gebaseerd op betere tradinginkomsten.

Dit is vrij makkelijk te verklaren : hoge volatiliteit en paniek in combinatie met illiquide markten maakt dat de banken uitzonderlijk hoge marges kunnen vragen. Indien de situatie zich iets stabiliseert is dit voor het volgende kwartaal niet herhaalbaar.

Tussen alle euforie door stelt Bruno Verstraete van Nautilus Capital vast dat de provisies voor slechte betalers gemiddelde verdrievoudigen. Dit is de reeële economie!

Hij stelt zich dan ook de vraag hoe de financiering voor de banken zal verlopen en aan welke tarieven, eens de centrale banken hun garanties opzeggen.

Bruno Verplaetse is niet overtuigd van het feit dat Goldman Sachs de controle terug wil verwerven door de overheidstussenkomst terug te betalen via de uitgifte van nieuwe aandelen. Goldman denkt namelijk dat de eigen aandelen veel te laag gewaardeerd staan.

De resultaten van de banken lijken op het eerste zicht veel beter dan verwacht. Dit is volgens Bruno Verstraete van Nautilus Capital op de eerste plaats gebaseerd op betere tradinginkomsten. Dit is vrij makkelijk te verklaren : hoge volatiliteit en paniek in combinatie met illiquide markten maakt dat de banken uitzonderlijk hoge marges kunnen vragen. Indien de situatie zich iets stabiliseert is dit voor het volgende kwartaal niet herhaalbaar.Tussen alle euforie door stelt Bruno Verstraete van Nautilus Capital vast dat de provisies voor slechte betalers gemiddelde verdrievoudigen. Dit is de reeële economie! Hij stelt zich dan ook de vraag hoe de financiering voor de banken zal verlopen en aan welke tarieven, eens de centrale banken hun garanties opzeggen. Bruno Verplaetse is niet overtuigd van het feit dat Goldman Sachs de controle terug wil verwerven door de overheidstussenkomst terug te betalen via de uitgifte van nieuwe aandelen. Goldman denkt namelijk dat de eigen aandelen veel te laag gewaardeerd staan.