Het bedrijf was vooral bijzonder trots op de EBIT-stijging met 10%.

Daarmee werden alle verwachtingen ruimschoots geklopt. De EBIT kwam uit op 58,10 miljoen euro, tegenover een consensusverwachting van slechts 53 miljoen euro.

Of met andere worden: de consensus werd met circa 10% geklopt. Ook voor de komende jaren blijft het bedrijf optimistisch, onder andere gezien de goed gevulde pijplijn.

Ger van Jeveren, CEO van Arseus, gaf officieel verder volgende toelichting op de cijfers: "Voor Arseus was 2012 een uitstekend jaar. De omzet groeide organisch met maar liefst 6,0% terwijl de EBIT met 25,5% groeide naar € 58,1 miljoen. Alle andere indicatoren van winstgevendheid zijn in 2012 eveneens sneller gestegen dan de omzet. Dit is een duidelijke bevestiging dat onze strategische focus op het ontwikkelen en continu op de markt introduceren van zelfontwikkelde innovatieve producten en concepten succesvol is.

Een resultaat waar we trots op mogen zijn."

Fagron heeft haar wereldwijde marktleiderschap in 2012 verder uitgebouwd met overnames in Brazilië, Polen, Colombia, Denemarken en de Verenigde Staten.

Daarnaast is Fagron een partnership aangegaan in Australië. Vanwege het uitstekende trackrecord en de kwaliteit van de organisatie, is Fagron in staat om overnames snel en soepel te integreren. Hierdoor leveren de overnames direct een positieve bijdrage aan de winst per aandeel van Arseus.

Van Jeveren: "De huidige netto financiële schuld/REBITDA-ratio van 2,64 gecombineerd met een sterke operationele cashflow geeft voldoende ruimte om de goed gevulde overnamepijplijn te financieren en tevens voor het 5e jaar op rij een mooi en gestaag stijgend dividend aan onze aandeelhouders uit te keren. Voor geheel 2013 verwachten wij wederom een gezonde organische groei en een rentabiliteit die naar verwachting sneller zal groeien dan de omzet."

Het bedrijf was vooral bijzonder trots op de EBIT-stijging met 10%. Daarmee werden alle verwachtingen ruimschoots geklopt. De EBIT kwam uit op 58,10 miljoen euro, tegenover een consensusverwachting van slechts 53 miljoen euro. Of met andere worden: de consensus werd met circa 10% geklopt. Ook voor de komende jaren blijft het bedrijf optimistisch, onder andere gezien de goed gevulde pijplijn. Ger van Jeveren, CEO van Arseus, gaf officieel verder volgende toelichting op de cijfers: "Voor Arseus was 2012 een uitstekend jaar. De omzet groeide organisch met maar liefst 6,0% terwijl de EBIT met 25,5% groeide naar € 58,1 miljoen. Alle andere indicatoren van winstgevendheid zijn in 2012 eveneens sneller gestegen dan de omzet. Dit is een duidelijke bevestiging dat onze strategische focus op het ontwikkelen en continu op de markt introduceren van zelfontwikkelde innovatieve producten en concepten succesvol is. Een resultaat waar we trots op mogen zijn." Fagron heeft haar wereldwijde marktleiderschap in 2012 verder uitgebouwd met overnames in Brazilië, Polen, Colombia, Denemarken en de Verenigde Staten. Daarnaast is Fagron een partnership aangegaan in Australië. Vanwege het uitstekende trackrecord en de kwaliteit van de organisatie, is Fagron in staat om overnames snel en soepel te integreren. Hierdoor leveren de overnames direct een positieve bijdrage aan de winst per aandeel van Arseus. Van Jeveren: "De huidige netto financiële schuld/REBITDA-ratio van 2,64 gecombineerd met een sterke operationele cashflow geeft voldoende ruimte om de goed gevulde overnamepijplijn te financieren en tevens voor het 5e jaar op rij een mooi en gestaag stijgend dividend aan onze aandeelhouders uit te keren. Voor geheel 2013 verwachten wij wederom een gezonde organische groei en een rentabiliteit die naar verwachting sneller zal groeien dan de omzet."