De verkopen van Apple vielen tegen, wat een signaal kan geven dat de wereldeconomie wel degelijk aan het vertragen is. Ook de winstwaarschuwing bij United Parcel Services vormt in dat verband een veeg teken aan de wand. Algemeen wordt verwacht dat Federal Express met een gelijkaardige boodschap gaat komen.

Bijna driekwart van bedrijven presteert beter dan verwacht

Volgens de data verstrekt door Bloomberg heeft het merendeel van de bedrijven dat tot dusver heeft gerapporteerd de prognoses kunnen kloppen. Het betreft meer bepaald 71% van de 167 bedrijven opgenomen in Standard and Poor's 500 Index die met cijfers zijn gekomen.

In de komende dagen mogen nog tientallen resultaten worden verwacht. Gemiddeld steeg de omzet van de 167 bedrijven die tot dusver hebben gerapporteerd met 3,70%, terwijl de nettowinsten anderzijds met 2,20% stegen.

Dit plaatje kan uiteraard nog veranderen naarmate het resultatenseizoen verder opschiet, want er moeten namelijk nog heel wat consumentengerelateerde bedrijven komen rapporteren.

De verkopen van Apple vielen tegen, wat een signaal kan geven dat de wereldeconomie wel degelijk aan het vertragen is. Ook de winstwaarschuwing bij United Parcel Services vormt in dat verband een veeg teken aan de wand. Algemeen wordt verwacht dat Federal Express met een gelijkaardige boodschap gaat komen. Bijna driekwart van bedrijven presteert beter dan verwacht Volgens de data verstrekt door Bloomberg heeft het merendeel van de bedrijven dat tot dusver heeft gerapporteerd de prognoses kunnen kloppen. Het betreft meer bepaald 71% van de 167 bedrijven opgenomen in Standard and Poor's 500 Index die met cijfers zijn gekomen. In de komende dagen mogen nog tientallen resultaten worden verwacht. Gemiddeld steeg de omzet van de 167 bedrijven die tot dusver hebben gerapporteerd met 3,70%, terwijl de nettowinsten anderzijds met 2,20% stegen. Dit plaatje kan uiteraard nog veranderen naarmate het resultatenseizoen verder opschiet, want er moeten namelijk nog heel wat consumentengerelateerde bedrijven komen rapporteren.