Alcoa zag een sterke vraag vanuit de Amerikaanse ruimtevaart en de auto-industrie.

Alcoa voorziet nog steeds een toename van de vraag naar aluminium met 7% dit jaar.

Daarnaast verhoogde het bedrijf de outlook voor de Noord-Amerikaanse automarkt, maar verlaagde de outlook voor de Noord-Amerikaanse drankblikjes.

ABN Amro handhaven ons koopadvies voor Alcoa, gebaseerd op de aantrekkelijke waardering van het bedrijf.

De aandelenkoers presteert op dit moment niet zo sterk, omdat de prijzen voor aluminium onder druk blijven staan.

De voorraden in China zullen waarschijnlijk wat slinken, maar in Europa is er nog steeds sprake van overaanbod.

ABN Amro blijft voorzichtig en neutraal op de sector basismaterialen. De vooruitzichten voor Alcoa zullen verbeteren wanneer de aluminiumprijzen herstellen.

Alcoa zag een sterke vraag vanuit de Amerikaanse ruimtevaart en de auto-industrie. Alcoa voorziet nog steeds een toename van de vraag naar aluminium met 7% dit jaar. Daarnaast verhoogde het bedrijf de outlook voor de Noord-Amerikaanse automarkt, maar verlaagde de outlook voor de Noord-Amerikaanse drankblikjes. ABN Amro handhaven ons koopadvies voor Alcoa, gebaseerd op de aantrekkelijke waardering van het bedrijf. De aandelenkoers presteert op dit moment niet zo sterk, omdat de prijzen voor aluminium onder druk blijven staan. De voorraden in China zullen waarschijnlijk wat slinken, maar in Europa is er nog steeds sprake van overaanbod. ABN Amro blijft voorzichtig en neutraal op de sector basismaterialen. De vooruitzichten voor Alcoa zullen verbeteren wanneer de aluminiumprijzen herstellen.