De sector werd hard geraakt door de wereldwijde recessie, waarbij de aluminiumprijs sterk is gedaald. In de afgelopen weken werd echter een voorzichtig herstel van de aluminiumprijs vastgesteld.

In reactie op het uitbreken van de crisis heeft Alcoa, evenals de branchegenoten, de productie van aluminium teruggeschroefd. Sinds vorig jaar heeft het bedrijf de productie met 20% verlaagd om een terugval in de vraag op te vangen.

Anderzijds werden grote kostenbesparende maatregelen doorgevoerd. In juni kondigde Alcao nog de verkoop van elektrische distributie dochter Platinum Equity voor een onbekend bedrag aan.

De analisten verwachten dat Alcoa over het tweede kwartaal een verlies per aandeel van 34 dollarcent gaat laten optekenen, tegenover een winst van 66 dollarcent in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Alcoa heeft nu al twee kwartalen op rij verlies geleden, maar de verwachting is dat het derde kwartaal beter gaat worden. Daarom zal vooral de guidance aandacht beluisterd worden.

De sector werd hard geraakt door de wereldwijde recessie, waarbij de aluminiumprijs sterk is gedaald. In de afgelopen weken werd echter een voorzichtig herstel van de aluminiumprijs vastgesteld. In reactie op het uitbreken van de crisis heeft Alcoa, evenals de branchegenoten, de productie van aluminium teruggeschroefd. Sinds vorig jaar heeft het bedrijf de productie met 20% verlaagd om een terugval in de vraag op te vangen. Anderzijds werden grote kostenbesparende maatregelen doorgevoerd. In juni kondigde Alcao nog de verkoop van elektrische distributie dochter Platinum Equity voor een onbekend bedrag aan. De analisten verwachten dat Alcoa over het tweede kwartaal een verlies per aandeel van 34 dollarcent gaat laten optekenen, tegenover een winst van 66 dollarcent in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Alcoa heeft nu al twee kwartalen op rij verlies geleden, maar de verwachting is dat het derde kwartaal beter gaat worden. Daarom zal vooral de guidance aandacht beluisterd worden.