De volumes van AkzoNobel lieten een groei van 3% zien. De brutomarge kwam uit op 39,9%. Dat is op jaarbasis 30 basispunten hoger, maar 20 basispunten onder de prognose.

De EBITDA vóór herstructureringskosten bedroeg €554 miljoen.

Dat is 2% minder dan onze prognose. Het bedrijfsresultaat van €353 miljoen was 7% boven consensus, waarschijnlijk vooral als gevolg van lagere herstructureringskosten.

Toch lijken de cijfers op het eerste gezicht de verwachtingen te verslaan. Dit wordt vooral veroorzaakt door herstructureringskosten die lager uitvielen dan werd verwacht. Als ABN Amro hiervoor corrigeert, komt de winst 1 tot 2% onder de verwachting uit.

De volumes van AkzoNobel lieten een groei van 3% zien. De brutomarge kwam uit op 39,9%. Dat is op jaarbasis 30 basispunten hoger, maar 20 basispunten onder de prognose. De EBITDA vóór herstructureringskosten bedroeg €554 miljoen. Dat is 2% minder dan onze prognose. Het bedrijfsresultaat van €353 miljoen was 7% boven consensus, waarschijnlijk vooral als gevolg van lagere herstructureringskosten. Toch lijken de cijfers op het eerste gezicht de verwachtingen te verslaan. Dit wordt vooral veroorzaakt door herstructureringskosten die lager uitvielen dan werd verwacht. Als ABN Amro hiervoor corrigeert, komt de winst 1 tot 2% onder de verwachting uit.