De verkoopcijfers waren met € 9,8 miljard redelijk stabiel in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar. De daling van 2,5% wordt vooral veroorzaakt door een lage voedselinflatie: consumenten blijven prijsbewust.

In Nederland wist het supermarktconcern het marktaandeel stabiel te houden.

Toch namen de volumes in het eerste kwartaal verder af. In Amerika bleef de verkoopontwikkeling vlak in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De online verkopen van Ahold stegen met 20% tot € 362 miljoen. De online tak is nu goed voor 4% van de totale omzet.

De operationele winst daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst kwam 6% lager uit op €392 miljoen. Dit is iets onder de verwachting van analisten.

Voor het tweede kwartaal van 2014 verwacht Ahold een winstmarge die in lijn ligt met de marge in het eerste kwartaal. Dit geldt overigens voor de Nederlandse tak. Voor de activiteiten in Amerika verwacht Ahold wel wat margedruk.

Op dit moment handelt Ahold tegen een koers-winstverhouding van 13,5x voor 2014. Het dividendrendement van Ahold staat nu op 3,5%.

De verkoopcijfers waren met € 9,8 miljard redelijk stabiel in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar. De daling van 2,5% wordt vooral veroorzaakt door een lage voedselinflatie: consumenten blijven prijsbewust. In Nederland wist het supermarktconcern het marktaandeel stabiel te houden. Toch namen de volumes in het eerste kwartaal verder af. In Amerika bleef de verkoopontwikkeling vlak in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De online verkopen van Ahold stegen met 20% tot € 362 miljoen. De online tak is nu goed voor 4% van de totale omzet. De operationele winst daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst kwam 6% lager uit op €392 miljoen. Dit is iets onder de verwachting van analisten. Voor het tweede kwartaal van 2014 verwacht Ahold een winstmarge die in lijn ligt met de marge in het eerste kwartaal. Dit geldt overigens voor de Nederlandse tak. Voor de activiteiten in Amerika verwacht Ahold wel wat margedruk. Op dit moment handelt Ahold tegen een koers-winstverhouding van 13,5x voor 2014. Het dividendrendement van Ahold staat nu op 3,5%.